Novak: Najbolji tenis na travi

Izvor: B92, 02.Jul.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Najbolji tenis na travi

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je za B92 da je uveren da na ovogodišnjem Vimbldonu prikazuje svoju najbolju igru na travi u karijeri.

Novak je u ponedeljak uveče izborio plasman u četvrtfinale trećeg Gren slema sezone, pobedom nad Nemcem Tomijem Hasom sa 6:1, 6:4, 7:6, i sada ga očekuje duel sa Tomašom Berdihom iz Češke. Taj meč na programu je u sredu, uz direktan prenos na televiziji B92. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mislim da je ovo najbolji tenis na travi. Imam samouverenost na terenu, osećam se mentalno stabilno, verujem u sebe, u svoje udarce. Dosta riterna vraćam u igru, mislim da je to neka fantastična karakteristika i ohrabrujuća okolnost za naredne mečeve. Serviram dosta efikasno, sa osnovne linije sam agresivan, dobar u defanzivi, tako da imam kompletnu igru i spreman sam da idem do kraja. Svestan sam da su mečevi sve teži, bitno je da ja verujem u svoje mogućnosti, videćemo dokle će me to dovesti”, istakao je Đoković.

Đoković je istakao da mu motivacija nikad ne nedostaje kada igra na Vimbldonu.

Ovo je najprestižniji i najveći turnir na svetu. Motivacije imam uvek na pretek kada sam ovde. Rolan Garos je prošao, to je jedno značajno iskustvo za mene, iz kojeg sam dosta naučio i uspeo da prevaziđem to razočaranje i mentalnih poteškoća posle tog izgubljenog meča, koji je bio možda i najvažniji u sezoni, zbog činjenice da sam toliko energije uložio. Ali, biće još prilika, nadam se da ću u narednih nekoliko godina osvojiti Rolan Garos, ali je sada Vimbldon prioritet”, naglasio je Novak.

Srpski teniser jedini od favorita nijednom nije igrao na Terenu 1, pa postoji mogućnost da meč sa Berdihom odigra upravo na njemu.

Voleo bih da igram na Centralnom terenu, tamo uživam. Navikao sam, ove godine sam odigrao sva četiri meča na njemu, manje-više u isto vreme. Vreme pred večernje sate mi odgovara za igru, zato što se malo sporije igra, to protiv protivnika može da mi donese neku prednost. Ali, na to ne može da se utiče, ja mogu da zahtevam, ali je na televizijama i organizatorima da odluče. Postoji, naravno, šansa da igram na Terenu 1, videćemo, kada god i gde god budem igrao, moram da odigram dobro da bih pobedio Berdiha, zato što je on odličan igrač”, rekao je Đoković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP: Đoković već sedmi u istoriji

Izvor: B92, 02.Jul.2013

Pobedom nad Tomijem Hasom u osmini finala Vimbldona Novak Đoković je obezbedio prvo mesto na ATP listi najmanje do 1. oktobra...To znači da će srpski teniser na večnoj listi ATP lidera doći do sedme pozicije, odnosno da će prestići Andrea Agasija i Rafaela Nadala...Đoković je trenutno deveti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.