Novak: Igrao je vanserijski, nisam mnogo puta to video u životu

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Igrao je vanserijski, nisam mnogo puta to video u životu

Drugi teniser sveta Novak Đoković odao je priznanje Dominiku Timu posle meča na Završnom turniru u Londonu. Đoković je poražen od Tima rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5) i sada se situacija u grupi "Bjern Borg" dodatno zakomplikovala.
Novak nije odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toliko loše, koliko je Austrijanac eksplodirao i na kraju potpuno zasluženo upisao drugi trijumf.

"Zaslužio je pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis, udarao je lopticu iz sve snage. Išao je na brejk. Ceo meč je odigrao istim intenzitetom, čak i taj poslednji poen. Moram da skinem kapu i čestitam mu jer je odigrao zaista sjajan meč. Teško je suditi posle jednog ovakvog meča. Nisam iskusio mnogo ovakvih mečeva gde je moj protivnik išao na viner iz gotovo svakog udarca", rekao je Đoković.
Momak iz Viner-Nojštata bio je mnogo agresivniji od rivala – upisao je čak 50 vinera, uz 44 greške, dok je Srbin završio sa odnosom 27:21.
"Bio je neverovatan, u nekim momentima je bilo začuđujuće da je bukvalno samo raspalio po loptici što jače može. Teško je bilo šta reći, mada je njegov nivo igre, naravno, bio na supervisokom nivou. Bio je neverovatan. Ne znam može li da nastavi tako u svakom meču, a ako je to u stanju, svaka čast. Igra sjajno, bio je odličan. Igrali smo i ranije, poznajem njegovu igru, ali ovog puta je uradio nešto, da kažem tako, vanserijski."
Srbin ima šansu da se plasira u polufinale, a malo je nedostajalo da on bude pobednik duela sa Timom.
"Znam da može da igra na najvišem nivou i sada je bio fenomenalan. Morao sam da se borim, ponosan sam na to kako sam se vraćao u meč, na 6:5, kada je servirao za meč. Imao sam šansu u taj-brejku, 3:0, 4:1, 5:4... Možda je trebalo da odigram malo agresivnije u tim momentima, ali svaka mu čast", zaključio je Đoković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.