Novak Đoković protiv Puja za novo finale u svojoj Australiji

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković protiv Puja za novo finale u "svojoj" Australiji

Novak Đoković od 9.30 igra polufinale Australijan opena protiv Francuza Luke Puja, momka koji, kao retko ko tokom sezone, uspeva, nekad i u toku samo jednog sata, da naizmenično igra spektakularno i neshvatljivo loše.
Puj je tek na Vimbldonu 2016. godine igrao četvrtfinale, pa je jasno da mu nedostaje iskustvo i rutina u završnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velikih turnira (istina, mnogi i danas govore o njegovoj sjajnoj partiji i pobedi nad Rafaelom Nadalom na Ju-Es openu te godine). Na grend slem turnirima 2018. godine nijednom nije prošao dalje od trećeg kola.

Međutim, posle dovođenja Ameli Morezmo za trenera, drastično je popravio nivo svoje igre, odnosno drastično je smanjio padove koji su ga pratili. Rezultati, odnosno igranje polufinala Australijan opena, to jasno reflektuju.
Naravno, Đoković je favorit, posebno kada se zna sa koliko energije igra u Australiji. Srpski teniser je nedavno izjavio da mu silne lepe uspomene sa ovog turnira dižu samopouzdanje i pomažu mu da ostane fokusiran kada mu možda i ne ide kako bi želeo.
Meč sa Pujom upravo je prilika da se ta riznica lepih uspomena dodatno uveća...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.