Novak Đoković osvojio 10. titulu u Australiji i 22. grend slem! (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023, 13:52

Novak Đoković osvojio 10. titulu u Australiji i 22. grend slem! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) i osvojio je desetu titulu na Australijan openu.
Novak je u 33. grend slem finalu ispisao istoriju, uzeo je 22. trofej i poravnao se sa Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste. Postao je i tek drugi teniser koji je na jednom grend slemu osvojio bar deset titula na jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << grend slemu.
Dvonedeljni turnir na kom se mučio sa povredom zadnje lože krunisao je titulom protiv Cicipasa, koji je prvu težu i opasniju prepreku imao tek u srpskom asu, prenosi Nova.








View this post on Instagram


















A post shared by Australian Open (@australianopen)


Novak će stoga od ponedeljka biti i prvi igrač sveta, skoro godinu dana otkako je sa vrha ATP liste pao, jer su ga Australijanci lani deportovali iz Melburna.
CHAMPION @DjokerNole has mastered Melbourne for a TENTH time!@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/ZThnTrIXdt
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Đoković je odigrao fantastičan prvi, tek dovoljno dobar i znatno pasivniji drugi set, dok je u trećem pokazao i slabosti i vrline i na kraju sa neverovatnom dozom smirenosti rešio meč u taj-brejku.
Čas tenisa održao je Novak Cicipasu u prvom setu. Sjajno je servirao, fenomenalno se kretao, crtao po terenu i diktirao igru od prvog do poslednjeg gema. Do ključnog brejka Novak je stigao u četvrtom gemu.
Pojačao je pritisak, sjajno riternirao i nakon odličnog forhenda stigao do prilike za brejk. Cicipas pod pritiskom pravi duplu servis grešku i Novak stiže do 3:1. U nastavku je suvereno čuvao prednost i nakon samo 36 minuta igre stigao do prednosti (6:3).
U drugom setu, druga priča. Novak se malo povukao u drugom setu, izgubio je oštrinu koju je imao, a Cicipas je zaigrao znatno agresivnije i to autmatski odrazilo na sam rezultat.








View this post on Instagram


















A post shared by Australian Open (@australianopen)


Vodila se žestoka borba od prvog do poslednjeg gema. Cicipas je sigurno osvajao svoje servis gemove, a u 10. je imao i set loptu, ali je Novak uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i u nastavku izbori taj-brejk.
Novak je bolje otvorio taj-brejk, poveo je sa 4:1 i delovalo je da će rutinski završiti posao, ali Cicipas osvaja tri vezana poena i dolazi do izjednačenja 4:4. Ipak, u nastavku Nole pravi novi mini-brejk, a zatim osvaja dva napeta poena i dolazi do velikih 2:0 u setovima, piše Kurir.
Pravi šok usledio je na startu trećeg seta. Potpuno neočekivano Cicipas prvi put na meču oduzima servis Đokoviću i dolazi do prednosti od 1:0. Međutim, Novak već u narednom uzvraća istom merom.
Novak je u nastavku sjajno servirao, od brejka koji je pretrpeo nije izgubio poen na svoj servis, ali ni Grk nije popuštao, pa je odluka ponovo pala u taj-brejku u kom je viđena apsolutna dominacija Srbina.
Poveo je Nole sa 5:0 što je bila nedostižna prednost za Cicipasa.
Uspeo je grčki as do kraja da vrati jedan mini-brejk, ali više nije mogao. Novak je priveo meč kraju i zasluženo stigao do titule!

Grci i Srbi napravili feštu u Melburnu

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak je u Melburnu ispisao istoriju, a evo koliko je novca zaradio titulom u Australiji (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023

Fenomenalni Novak Đoković je upravo osvojio neverovatnu desetu titulu na Australijen openu u i tako ušao u klub teniskih besmrtnika, izjednačivši se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grend slem titula.. Pored toga što je osvojio prestižni turnir, pobedom u finalu u tri seta nad Stefanosom...

Nastavak na Luftika.rs...

Došao, video – pobedio!

Izvor: B92, 29.Jan.2023

Novakov 22. Grend slem trofej, "moj" prvi i to baš na Australijan openu, omiljenom turniru – za obojicu...Ogroman podvig srpskog tenisera, jedan od najvećih u karijeri u kojoj je već oborio sve moguće i nemoguće rekorde...Jubilarni 10. u Melburnu, koji mu je doneo i povratak na vrh ATP liste....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.