Novak Đoković: Odoh s porodicom na odmor!

Izvor: Prva.rs, 08.Nov.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković: "Odoh s porodicom na odmor!"

Srpski teniser odbranio je trofej u prestonici Francuske pošto je u finalu pobedio Endija Marija sa 6:2, 6:4, osvojivši 10. trofej u 2015. godini i ukupno 58. u karijeri.
Novak ima neverovatnih 27-4 protiv Top10 igrača ove godine, a ovo mu je ukupno 26. Masters titula i sada ima samo jedanu manje od rekordera Rafaela Nadala

"Što se duže i više nastavlja niz pobeda i više obaraju rekordi, tako meni samopouzdanje i motivacija rastu, uprkos činjenici da sam u poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da postavljam nove granice i nove rekorde, da upisujem svoje ime u istoriju teniskih knjiga. Nije to jedini razlog zašto sebe motivišem i zašto igram dobro, ima mnogo više od toga", kazao je prvi teniser sveta. 

"U privatnom životu se vrlo spokojno i izbalansirano osećam. Ta uravnoteženost između profesionalnog i privatnog života mi pomaže da izvučem najbolje iz sebe na terenu", dodao je on. 

„U nekoliko gemova u drugom setu Endi je počeo da preokreće stvari na terenu. Mogao je ishod da bude i drugačiji, slično kao i juče protiv Vavrinke u istom setu. Ipak, uspeo sam da ostanem čvrst. Sve u svemu, ovo je bilo moje najbolje izdanje ove nedelje i stiglo je u pravom trenutku“, rekao je prvi teniser sveta koga sada očekuje završni Masters u Londonu. 

„Nadam se da ću uspeti da ponovim izdanja iz prethodnih godina na završnom turniru. O2 arena je sjajno zdanje za igranje tenisa“, dodao je srpki teniser koji je slavio bez poraza u poslednja tri izdanja ovog turnira.
U intervjuu za "Blic", Novak jee rekao da stalno sebe gura napred i da ne zna za granicu.
Možete li da prokomentarišete izjavu Gi Foržea koji je rekao da ste trenutno mnogo ispred svih i da niko nije blizu vašeg nivoa?
- To je nešto što godi mojim ušima sigurno. Svaki teniser i sportista uopšte teži da bude u poziciji da je toliko cenjen i poštovan, i da ga svrstavaju u tako jedinstvenu klasu. Ostavljam drugima da procenjuju kako igram i gde mi je mesto u istoriji. Na meni je da sačuvam posvećenost i privrženost tenisu i ovom načinu života. Ukoliko nastavim ovako da napredujem, mislim da i dalje mogu da pomeram granice.
Koje ste to granice zacrtali?
- Granice u mojoj glavi ne postoje. Koristim maštu i sposobnost da izvučem najbolje iz sebe. Trenutno se osećam kao mladić i to mnogo mlađi nego što jesam. Nadam se da ću imati još mnogo godina uspeha.
Posle završnog Mastersa u Londonu, na kom igra najboljih osam tenisera ove sezone, idete na odmor?
- Idem na neku tropsku destinaciju sigurno, daleko od svega. jer je to nešto što mi je neophodno posle ovakve sezone.
Imate li u planu neko određeno mesto?
- Imam, ali ne mogu o tome da pričam. U svakom slučaju idem sa porodicom na tropsku destinaciju.
Izvor: B92, Blic
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REKORDER ĐOKOVIĆ: Sa brojem rekorda raste mi i motivacija

Izvor: HotSport.rs, 08.Nov.2015

Novak Đoković je posle osvajanja Mastersa u Parizu rekao da se oseća mirno i spokojno i da mu to omogućava da pruža najbolje od sebe na terenu.. . – Što se duže i više nastavlja niz pobeda i više obaraju rekordi, tako meni samopouzdanje i motivacija rastu, uprkos činjenici da sam u poziciji...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.