Nova poruka Đokoviću: Svi moraju da budu vakcinisani, a postoji još jedna opcija

Izvor: B92, 29.Nov.2021, 20:13

Nova poruka Đokoviću: Svi moraju da budu vakcinisani, a postoji još jedna opcija

Dok traje sumnja hoće li Novak Đoković igrati na "Ozi openu", sve je izvesnije da bi za to morao da ispuni uslov koji su pred njega postavile vlasti u Melburnu.

Njegov otac Srđan Đoković je najavio da najbolji na svetu verovatno neće želeti da ispuni taj uslov, a još jednom se oglasio i direktor Australijan opena Kreg Tili.

U intervjuu za lokalnu televiziju "Nine" pričao je o tome koliko će novi "Omikron" soj koronavirusa promeniti planove oko organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog Grend slema u kalendarskoj godini.

Ponovio je stav turnira i tamošnjih vlasti da će učestvovati samo vakcinisani igrači, kao i njihovi članovi stručnog štaba.

"Ovo je jedno od pitanja od samog početka, kada smo prvi put objavili da bilo ko, ko planira da dolazi u Viktoriju i u Melburn park, mora da bude vakcinisan. To se odnosi na sve, na navijače, osoblje, ali takođe i na igrače. Bilo je nešto više od 50 odsto vakcinisanih igrača u tom momentu, to je ubrzalo proces i doći ćemo blizu 95 odsto vakcinisanih igrača", rekao je Tili.

Istakao je da postoji opcija primanja vakcine "Džonson&Džonson", za koju je dovoljna samo jedna doza primljena sedam dana pre dolaska u Australiju.

"Ostalo je još malo vremena do kraja decembra kada će svi doći ovde. Svi znaju da moraju sedam dana ranije da budu vakcinisani pre dolaska u Australiju i imaju opciju za nekoliko različitih vakcina. Još jedna opcija je 'Džonson&Džonson' za koju je dovoljna samo jedna doza", rekao je Tajli.

Osvrnuo se konkretno na najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića.

"Novak je jasno stavio do znanja da je njegov status oko vakcinacije privatna stvar, komplikovano je pričati o tome iz ove pozicije, ali ako dolazi u Australiju, mora da ima dokaz, sertifikat koji dokazuje da je vakcinisan, koji će potvrditi medicinski zvaničnici ovde i tako će biti za sve koji dolaze. Svima je to jasno, ovo je dobro prihvaćeno i dali smo doprinos u vakcinisanju igrača, jer smo prvi događaj na kojem je obavezna vakcinacija".

Novi soj koronavirusa, za sada, neće menjati ništa oko organizacije Grend slema.

"Još uvek čekamo. Razgovarao sam sa vladom… još uvek ima mnogo pitanja na koja nemamo odgovor oko ove novog soja korona virusa. Mislim da ćemo u narednih 14 dana imati malo jasniju situaciju, ali u ovom trenutku planovi se odvijaju kao što jesu. - Očekujemo da će na tribinama biti 100 odsto popunjen kapacitet, a prvi čarter let stiže 28 decembra", podvukao je Tili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.