Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 18:57

Nori se ponadao, onda Đoković pokazao moć, preokrenuo meč i plasirao se u finale Vimbldona

Novak Đoković, nakon preokreta, savladao Britanca Kamerona Norija sa 3:1 po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u finale Vimbldona. Protivnik u borbi za trofej je Australijanac Nik Kirjos.
Britanac je osvojio prvi set i tako "naljutio" našeg tenisera. Nakon što mu ništa nije polazilo za rukom u prvom setu, Novak se resetovao i zaigrao znatno sigurnije i agresivnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nastavku. U nije dozvolio rivalu da ozbiljnije zapreti. Pronašao je prvi servis koji mu je bio sigurno oružje u nastavku. Naizgled sa pola snage naš as dobija tri seta i overava plasman u finale, svoje šesto na Vimbldonu.

Više od 15.000 gledalaca moglo je da uživa u predstavi na Centralnom terenu. Većina se ponadala posle prvog seta da Nori može do "skalpa", međutim brzo je usledilo otrežnjenje i na kraju su morali da aplaudiraju najboljem teniseru svih vremena.
Meč je počeo razmenom brejkova, prvi je do prednosti stigao Britanac. Kako je set odmicao Nori je delovao sve sigurnije, a naš teniser kao da je bio u kontraritmu. Tražio je Novak prvi servis, ali nikako nije mogao da ga upotrebi kad mu je bilo neophodno.
U osmom gemu Nori koristi greške našeg asa i ponovo mu oduzima servis. Đoković nije uspeo da uzvrati i rival je dobio prvi set sa 6:3.

Neki drugi Đoković je izašao na teren u drugom setu. Možda mu je kačket pomogao, ali njegovi servisi su bili znatno ubitačniji. Samo pet puta u celom setu nije ubacio prvi servis. To je rezultiralo lako osvajanim servis gemovima, čak tri bez izgubljenog poena. Protivnik nije uspeo da osvoji niti jednu brejk priliku.
S druge strane, Novak je konstantno pretio na servis rivala. U dva navrata nije iskoristio svoje brejk prilike. U osmom gemu osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i dolazi do prednosti. Potom je na svoj servis stavio tačku na ovaj set - 6:3.
Novak je nastavio u istom ritmu, dok je Nori sve više grešio. Nakon brejka u prvom gemu u setu Đoković je bio ubedljiv na svoje servise, i u trećem setu nije dozvolio protivniku da zapreti. Kada je naš as izvojevao još jedan brejk bilo je jasno da Britanac nema šta da traži u ovom setu.
Novak lako privodi set kraju i dolazi do vođstva u meču, 6:2 u trećem setu.
Kao i u prethodnom, i u četvrtom setu naš teniser je oduzeo servis rivalu. Đoković je nastavio sa sjajnim servisima i lako osvajanim gemovima. Jedina uzbuđenja bila su na servis Britanca, koji se grčevito branio kako bi koliko-toliko zadržao šanse da ostane u meču.
Novak je u petom gemu propustio četiri brejk prilike, ipak to ga nije poremetilo. Nastavio je da sjajno servira i lako je priveo set i meč kraju - 6:4 u četvrtom setu.
Ovako je protekao meč. 
Rival Đokovića u nedeljnom finalu biće Australijanac Nik Kirjos. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak: Biće vatrometa

Izvor: B92, 08.Jul.2022

Novak Đoković bio je izrazito zadovoljan posle preokreta nad Kameronom Norijem i plasmana u finale Vimbldona...Đoković je izuzetno lako izgubio prvi set od Britanca, a potom je zaigrao kako ume i dobio tri vezana za plasman u meč za trofej koji je do sada osvajao šest puta..."Nisam dobro počeo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.