Ništa od šeste titule Novaka, Zverev u istoriji

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od šeste titule Novaka, Zverev u istoriji

Nemac Aleksandar Zverev šampion je Završnog mastersa u Londonu. Do najvažnije pobede 21-godišnji teniser došao je pobedivši Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3.

Sa 21 godinom, Nemac je postao najmlađi teniser koji je trijumfovao na poslednjem turniru u sezoni još od Đokovića 2008. godine.

Prethodno je Zverev postao prvi Nemac koji se našao u finalu još od Borisa Bekera 1996. godine
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Zverev je osvojio 2.509.000 dolara i 1.300 ATP bodova, pa će završiti godinu na četvrtom mestu drugu sezonu zaredom.

Đoković nije uspeo da osvoji šesti pehar u Londonu i izjednači Federerov rekord. Ipak, Srbin će završiti godinu na prvom mestu.

Finalni meč bio je prvi u O2 Areni u kojoj je Đoković izgubuo gem na svoj servis, a potom i set, pa dva. Nije Srbin ličio na onog igrača koji dominirao prethodnih dana, pa je Zverev bez većih problema došao do pobede.

The stage is set

Watch @DjokerNole v Sascha Zverev on @TennisTV#NittoATPFinalspic.twitter.com/S73EpHtjPA

Tok meča pratite na našem sajtu.

Prvi poen na meču pripao je Nemcu. Srbin je mogao da bude u problemu, pošto mu je potom dosuđena dupla servis greška. Ipak, čelendž je pokazao grešku sudije, pa je Đoković dobio sve poene do kraja.

Dobar početak i za Zvereva. Nije imao priliku Đokoviću da diktira tempo, pošto je Nemac izbegavao duže razmene, pa je brzim poenima došao do izjednačenja.

Sličnog manira držao se mlađani nemački teniser i u narednim gemovima u kojima je servirao. Čak četiri asa imao je Zverev do osmog gema, pa nije ostavljao mnogo prostora rivalu.

Srbin je, takođe, bio siguran na svoj servis. Kontrolisao je Novak situaciju u razmenama, pa brejk lopte nije bilo do 4:4.

U devetom gemu Nemac je poveo sa 15:30 na servise Srbina. Greškom Novaka, Saša je došao i do prve brejk lopte, a onda mu je srpski teniser poklonio brejk.

Odlično je servirao Zverev u poslednjem gemu, sa tri asa je došao do set lopti, a ond anovom greškom Đokovića i do seta.

Srbin je u prvom setu finala izgubio prvi servis gem u Londonu.

Sascha stepping up

Zverev's the first man to break @DjokerNole all #NittoATPFinals , takes the opener 6-4

Can he continue?#NittoATPFinals#ATPpic.twitter.com/KUr7VeWkYa

Sa mnogo samopouzdanja igrao je Nemac u nastavku. Snažno je udarao sa osnovne linije, voljan je bio da se nadigrava sa Srbinom, pa je već u prvom gemu drugog seta napravio brejk.

Ipak, već u narednom je Zverev napravio isuviše grešaka. Ni prvi ni drugi servis nisu bili na nivou, a greškom nemačkog tenisera, Đoković je vratio brejk.

Nije se dobro kretao prvi teniser sveta u gemu u kome je servirao, pa je ponovo dozvolio rivalu da uspostavi kontrolu. Koristio je Nemac svaku šansu, pa je napravio novi brejk.

U nastavku je Zverev bio konstantan kad je trebalo, pa je bez problema čuvao brejk prednosti.

Spremnije i motivisanije je delovao Nemac. Novak nije bio na nivou zadatka, pa je brejkom u poslednjem gemu Saša došao do najvažnije titule u karijeri.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.