Izvor: RTS, 03.Jul.2022, 23:40

Niko nije veći specijalista za travu od Đokovića, novo vimbldonsko četvrtfinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je pohod ka tituli na Vimbldonu i plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Timom van Rajthovenom iz Holandije. Đoković je potvrdio da u ovom trenutku ne postoji veći specijalista za travu od njega i trijumfovao je rezultatom 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.
Šestostruki šampion i branilac titule na trećem grend slemu sezone drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << put je izgubio set, ali je u ostalim delovima meča prikazao izuzetnu igru.

I pre početka susreta bilo je jasno da će ovo biti najteži ispit za Novaka od početka Vimbldona, s obzirom na to da je Van Rajthoven nanizao osam pobeda i da mu je omiljena podloga upravo trava.
Poseduje izuzetan servis i agresivan pristup tenisu, ali mu je važnost meča odmogla na početku. Mnogo iskusniji, Đoković mu je odmah oduzeo servis iako nije igrao najbolje što ume, postavivši stvari na svoje mesto.
Još jedan brejk mu je bio dovoljan da se obezbedi prvi set, dok se početkom drugog dogodio važan trenutak. Holanđanin je uspeo da se izvuče u gemu u kojem se suočavao sa brejk loptom, a onda i da dočeka pad u igri rivala.
Novak se unervozio, servis mu je stao i pretrpeo je brejk. Potom je imao četiri šanse da ekspresno uzvrati - mnoge je Tim neutralisao servisom, a kod jedne je došlo i do nezgodnog pada. Zapalio je publiku na Centralnom terenu Van Rajthoven i izjednačio na 1-1.
Srećom, Đoković je odlično reagovao i odmah ubacio u višu brzinu, pa je treći rešio u svoju korist za samo 29 minuta. Na početku je brejknuo protivnika, odigrao nekoliko spektakularnih lobova iz defanzive i došao na korak do trijumfa.
Odlučujući je napravio već na startu četvrtog seta novim brejkom, pa je posao završio malo pre policijskog časa koji u Londonu počinje u 23.00 po lokalnom vremenu.
Najbolji srpski igrač će se u četvrtfinalu sastati sa mladim Italijanom Janikom Sinerom, koji je takođe u četiri seta eliminisao Karlosa Alkaraza.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak: Imao sam sreće da izbegnem policijski čas, znao sam da neće biti lako

Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 00:03

Najbolji srpski teniser izjavio je da je imao sreće što je pobedio Tima van Rajthovena pre početka policijskog časa u Londonu. Đoković je istakao da je imao problema protiv Holanđanina, ali je trijumfovao nekih dvadesetak minuta pre zvaničnog početka policijskog časa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.