Nema lakog načina da se osvoji GS

Izvor: B92, 22.Jun.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema lakog načina da se osvoji GS"

Novak Đoković je na konferenciji za novinare rekao da će biti maksimalno spreman za početak Vimbldona.

"Znam šta je potrebno da uradim kako bih se za kratko vreme prilagodio na bržu podlogu. Teško je, ali svi su u istoj situaciji. Nadam se da ću igrati najbolje što mogu, a uveren sam da ću biti maksimalno spreman za početak turnira", izjavio je Đoković.

Prema opštem mišljenju, Novak je imao sreće na žrebu, pošto do finala ne može da se sastane sa Nadalom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federerom ili Marijem.

“Neki ljudi bi rekli da sam imao sreće, ali vidite, to je Gren slem turnir i mislim da nema lakog načina da se osvoji titula. Najbolji igrači na svetu igraju ovaj turnir, ovo je najvredniji i najprestižniji turnir na svetu. Svi žele da odigraju dobro, tako da moram da mislim samo o sledećem protivniku”.

A Novakov rival u prvoj rundi biće 33. teniser sveta Florijan Majer, kojeg je prošle godine savladao u četvrtfinalu.

“Znam šta da očekujem, on je nezgodan teniser sa neobičnim stilom igre. Može da bude veoma opasan na travi, uživa da igra na njoj. Tu je tokom karijere beležio najbolje rezultate. Ima snažan bekhend, visok je, može dobro da servira i solidno se kreće. Mislim da je on težak suparnik za prvo kolo”.

Đokovića su novinari podsetili na nedavni poraz od Nadala na Rolan Garosu.

“Tako je kako je, ne mogu da vratim vreme. Pokušao sam da okrenem novi list u glavi i da razmišljam samo o onome što sledi. Jer ako počnem da se preispitujem i postavljam mnogo “šta ako” pitanja, ne bi bilo kraja tom lošem osećaju koji sam imao posle meča. Odmarao sam se nekoliko dana kako bih napunio baterije jer sam uložio mnogo energije u Rolan Garos. Nisam osvojio trofej, ali igrao sam sjajno na turniru”.

Neko od novinara spomenuo je i sada već čuveno pecanje u meču sa Nadalom.

“Hvala što ste me podsetili”, kazao je Đoković uz osmeh.

Novak je nešto ranije nasmejao novinare, pošto je ‘upao’ na konferenciju za medije Marije Šarapove. “Imaš divnu kosu”, rekao je Novak, kojeg je zanimalo da li su se Ruskinji dopale imitacije koje su izveli Đoković i njen dečko Grigor Dimitrov.

“Ne radim više stvari koje ste vi izvodili. Više ne isturam du.e, u redu? I ne radim ono sa kosom”, nije bila impresionirana Šarapova.

Goran Ivanišević smatra da je Đoković najveći favorit za titulu, baš kao i Džon Mekinro, dok Pat Keš misli da bi Mari uz malo sreće mogao do trofeja. Sličnog mišljenja je i Mats Vilander, koji prednost daje Federeru i Mariju u odnosu na Đokovića i Nadala.

Prošle godine Nadal je u drugom kolu ispao od Lukaša Rosola. Ko je od 'velike četvorke' sada najranjiviji i ko bi mogao da ih iznenadi, čitajte u temi Saše Ozma.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.