Nadal “odšljakao” Noleta, Šarapova se predala

Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal “odšljakao” Noleta, Šarapova se predala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u fnale ATP turnira u Hamburgu nakon što je posle nešto više od tri sata igre savladao Novaka Đokovića reztultatom 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:2, dok je Jelena Janković posle povrede Marije Šarapove obezbedila plasman u finale turnira u Rimu.



Ziki i Nestor u finalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turnira u Hamburgu, pošto su u polufinalu pobedili Indijca Leandera Paesa i Španca Tomija Robreda sa 2:1 (6:3, 3:6, 10:2).

Oni će u sutrašnjem finalu igrati protiv američkog dubla, braće Boba i Majka Brajana.

Zimonjić i Nestor su do sada zaradili 29.000 evra i 225 bodova na ATP listi.

Počelo je sjajno po našeg najboljeg tenisera. Nole je u prvom setu uspeo da stekne prednost od 3.0, ali dva oduzeta brejka bili su samo uvod u set pun preokreta u kome je Nadal uzvratio sa tri vezana poena i izjednačio na 3:3.

Španac je demonstrirao zašto je izuzetno opak na šljaci, a fantastičnim kretanjem na terenu često je uspevao da uzvrati i poentira čak i kada se činilo da će poeni pripasti Novaku. Nakon izjednačenja Đoković je uspeo da na svoj servis opet stekne prednost, da bi u sledećem gemu Nadal izgubio samo poen i uspeo da izjednači, a potom brejkom stigne do vođstva od 5:4.

Nole je uzvratio furiozno, a nakon dva vezana poena, usledila je dupla greška Nadala na servisu, a nakon reprize servisa prelep drop šot Đokovića za 5:5.

Konačno u jedanaestom gemu Nadal je napravio i ključni treći brejk, stekao prednost od 6:5, a zatim na svoj servis obezbedio pobedu u prvom setu – 7:5.

Oba trenisera naizmenčno su na svoj servis osvajali poene na početku drugog seta, a konačno u petom gemu Novak je baš kao i u prvom setu imao priliku da osvoji prvi brejk. Posle odlične igre uspeo je da prednošću 40:15 dođe do tri brejk lopte i potom stekne prednost – 3:2. Usledio je poen na njegov servis za 4:2 i Nadal se našao u nokautu, što Nole nije propustio da kazni. Ponovo je osvojio brejk na Nadalov servis, a onda i konačno uspeo da uzme Nadalu prvi set na šljaci – 6:2!

Nadal je osvajanjem brejka započeo treći set, a onda je samo sreća spasila Španaca u drugom gemu. Novak je stekao 40:15, a onda mu je u odsutnom momentu pukla žica na reketu! Usledila je kraća pauza koja je više prijala Nadalu koji je uspeo da anulira prednost i spasi svoj servis – 2:0. Nadal je do kraja seta uspeo da osvoji još jedan brejk,ne dozvolivši Novaku da se vrati u meč, a vođstvo 5:2 potrajalo je tokom osmog gema u kome je Novak jurio tek prvi brejk u trećem setu. Na žalost nije ga stigao, pa je Nadal na svoj servis ipak osigurao šesti gem i veliki, veliki trijumf – 6:2.

Koliko je sjajan bio tenis koji su prikazala dva od tri najbolja igrača planete svedoči i komentar kolega sa "Eurosporta" koji su meč uporedili sa legendarnim finalom Rolan Garosa iz 1989 kada su igrali Majkl Čeng i Ivan Lendl. Sve u svemu Novak je propustio priliku da pobedom pretekne Nadala na drugom mestu ATP liste, a novu priliku za tako nešto imaće u Parizu.

U finalu ATP turnira u Hamburgu sastaće se Nadal i Rodžer Federer koji je rezlutatom 2:0 (6:3, 6:1) bez većih problema izašao na kraj sa italijanskim teniserom Andreasom Sepijem. Nagradni fond turnira u Hamburgu iznosi 2.270.000 evra.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u finale turnira u Rimu pošto joj je Ruskinja Marija Šarapova predala polufinalni meč zbog povrede mišića leve noge.

Ruskinja je na zagrevanju osetila bol u nozi i zbog toga je morala da odustane od polufinala. Jankovićeva, koja je postavljena za četvrtog nosioca na turniru, u finalu će se sastati sa Aliz Korne koja je nadoknadila set minusa i pobedila Anu Čakvetadze 3:6, 6:4, 6:3.

Žao mi je što je Šarapova rešila da preda meč. Želela sam da igram, bila sam spremna za veliki izazov, još jedan težak meč. Ipak, treba imati u vidu da je na putu ka završnici odigrala nekoliko teških mečeva, a našim telima treba vremena da se oporave - razumela je Jelena odluku Ruskinje.

Šarapova će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na WTA listi posle povlačenja Belgijanke Žistin Enan. Nagradni fond turnira u Rimu je 1.340.000 dolara, a Jelena Janković brani titulu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal lako do polufinala

Izvor: B92, 16.Maj.2008, 23:37

..Drugi nosilac Rafael Nadal plasirao se u polufinale Masters turnira u Hamburgu, nakon što je u četvrtfnalu savladao zemljaka i 11. igrača Karlosa Moju u dva seta, po setovima 6:1, 6:3 za sat i 15 minuta igre. Nadal je bio dominantan tokom čitavog meča, i odličnom igrom na mreži i u odbrani osvojio...

Nastavak na B92...

Jelena Janković u finalu Rima

Izvor: TV Avala, 18.Maj.2008, 02:37

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u finale turnira u Rimu pošto joj je Ruskinja Marija Šarapova predala polufinalni meč zbog povrede mišića leve noge.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.