NOLE JE I OVAJ PUT ŽRTVA ZAVERE! Evo koliko je ATP bodova UKRAO Srbinu, a on i dalje PRKOSI sa prvog mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 20:43

NOLE JE I OVAJ PUT ŽRTVA ZAVERE! Evo koliko je ATP bodova UKRAO Srbinu, a on i dalje PRKOSI sa prvog mesta

Svima u inat!

Zbog odluke da Vimbldon zabrani sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče na tom turniru, ATP je rešio da kazni Britance, te ove godine ne dodeli bodove na trećem Grend slemu u sezoni. Direktno, to znači da Novak Đoković ostaje bez šanse da brani 2.000 bodova, pošto će se poeni obrisati ove godine, a ne prve sledeće kada u Old Inglad klubu ponovo bude šanse za osvajanje istih.

S obzirom da je Danil Medvedev igrao četvrto kolo, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rafael Nadal nije ni nastupio, Đoković bi se našao tek na trećem mestu ATP liste, iza Rusa i Aleksandra Zvereva.

Prvi bi bio Medvedev sa 7.800 bodova, drugi Nemac sa 6.895 bodova, a Novak tek treći sa 6.600 bodova. Četvtrto mesto pripalo bi Cicipasu sa 5.965 bodova, a peto Rafaelu Nadalu sa 5.525 poena.

Iako teorije zavere nekad često uzdrmaju istinu, ovde je zaista sumnjivo koliko sve što teniska federacija radi, ide na štetu Srbina, pred kojim je naredni cilj, a to je broj nedelja na prvom mestu. Uveliko je najbolji u muškoj konkureniji, a još sedam mu fali za apsolutni rekord, koji drži Štefi Graf (377).

Najpre u Australiji, kada je odbio da se vakciniše, dobio medicinsko izuzeće i postao žrtva politike. Tada je izgubio 2.000 bodova, a potom i prvo mesto, na koje se brzo vratio. Ali ni to nije sve!

Nakon Australije nije prestao napad na njega. Usledila je serija turnira u Sjedinjeninm Američkim Državama na kojima takođe nije mogao da igra. Srpski teniser je tako ostao bez dodatnih 2.000 bodova.

Propustio je masterse u Majamiju i Indijan Velsu na kojima je takođe mogao da osvoji još 2.000 bodova ukupno, što znači da mu je do sada ukupno, bez da je imao šansu da se bori na teniskom terenu, oduzeto 6.000 bodova!

Toliko bodova u ovom momentu bilo bi dovoljno za čak četvrto mesto na ATP listi, a kada bi se dodali na sadašnjih 8660 Novakovih, Srbin bi bio nedodirljiv još dugo. Uprkos svim podlim odlukama, istina je samo jedna. Novak je i dalje prvi!
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.