Marakana: Izvojevano 7 inkubatora

Izvor: B92, 28.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marakana: Izvojevano 7 inkubatora

Beograd -- U sklopu akcije "Bitka za bebe", u utorak je na Marakani odigrana humanitarna utakmica, na kojoj je od prodatih karata skupljeno novca za jedan inkubator.

Fondacija "Novak Đoković" je donirala novac za kupovinu pet inkubatora.

Donacijom jednog inkubatora, u akciju su se zajedničkim snagama uključili Ivan Ivanović, Milan Kalinić i Vlado Georgijev.

Ženska sekcije "crveno-belih" pobedila je glumačku ekipe filma " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Montevideo, Bog te video", sa 4:2.

Pojačane Novakom i Markom Đokovićem, Robertom Prosinečkim i Vladanom Lukićem, a "oslabljene" igranjem Ivana Ivanovića na levom beku, devojke su bile bolje od glumaca koje su za ovu priliku pojačali bivši zvezdaši Perica Ognjenović i Dejan Ilić, odnosno u stručnom štabu, čuveni "gringo" brazilskog fudbala Dejan Rambo Petković.

Posle fudbalskog kluba u humanitarnu akciju "Bitka za bebe" uključio se i košarkaški klub Crvena zvezda, koji će deo prihoda od prijateljske utakmice sa Bajernom uplatiti u fond za kupovinu novih inkubatora. Utakmica između Crvene zvezde i nedavno formirane košarkaške sekcije slavnog nemačkog kluba odigraće se u sredu, 5. oktobra, od 21 čas u beogradskoj dvorani Pionir.

Oba tima raznežio je dvomesečni Aleksa, koji je uz pomoć svog oca malo petom, malo pelenom, izveo početni udarac.

Sa 5.122 kupljene ulaznice, građani su donirali novac dovoljan za kupovinu jednog najsavremenijeg inkubatora. Osim na terenu, gde je bio strelac jednog gola, Novak Đoković je veliko srce pokazao i van terena na njemu svojstven način. Fondacija "Novak Đoković" je donirala novac za kupovinu pet inkubatora i time podigla događaj na Marakani na viši nivo. Takođe, donacijom jednog inkubatora, u akciju su se zajedničkim snagama uključili Ivan Ivanović, Milan Kalinić i Vlado Georgijev. Tako je na ovoj utakmici prikupljen novac za sedam inkubatora.

Tokom meča, na tribinama su primećeni i Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Uroš Đurić, Veran Matić i Ivan Adžić. Program je umesto Milana Kalinića u drugom poluvremenu vodio Ivan Zeljković, dok je Milan mikrofon zamenio rukavicama i oprobao se na golu ŽFK Crvena zvezda.

Svaki dan se javljaju ljudi dobre volje koji se na razne načine uključuju u ovu akciju. Nema sumnje da je "bitka za bebe" probudila svest javnosti o herojskoj borbi u kojoj naši mališani ne mogu sami. Do sada su prikupljena sredstva za preko 50 inkubatora, a suma se menja iz dana u dan.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.