Lomila se koplja s Đurđijancem do pobede našeg asa

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lomila se koplja s Đurđijancem do pobede našeg asa

Novak Đoković savladao Gruzina Nikoloza Basilašvilija s 4:6, 6:3, 6:4 u četvrtfinalu u Dohi, protivnik na meču za ulazak u finale biće u petak Španac Roberto Bautista Agut.

Na grbu Gruzije Sveti Georgije ubija aždaju. Nikoloz Basilašvili, koji je na 21. mestu jedini teniser te bivše sovjetske republike s plasmanom na svetskoj listi, kao da je iz hrišćanske tradicije svoje zemlje uzeo koplje, a igračku veštinu od Aleksandra Metrevelija, finaliste Vimbldona 1973, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svog sugrađanina po rođenju u Tbilisiju, da neustrašivo pođe na megdan s jednom od najvećih teniskih ala današnjice.

Naš as je na početku boja bio sapet. Od prva tri svoja servisa pripao mu je samo drugi, a i taj s mukom jer je nadahnuti Đurđijanac (Gruzin ako više volite, a Gruzijac nikako, savetuju jezički autoriteti) i tada imao šansu da načini brejk (30:40).  Basilašvili je u prvom setu bukvalno bio na vrhovima prstiju od poletnosti kao njegov otac, baletski igrač. Stekao je, videlo se, nedostižnih 4:1, a i istrajao je iako je Đoković zatim jednom imao priliku da uzme gem na suparnikov servis.

"Novak Djokovic at his very best!" DjokerNole always has an answer... #QatarTennis pic.twitter.com/iZX2AFiYxU— Tennis TV (TennisTV) January 3, 2019

Djokovic (TennisTV ) pic.twitter.com/K0pfl0WIBZ— doublefault28 (doublefault28) January 3, 2019

Naš as, prvi "reket" sveta, zaigrao je u stilu potpunog favorita u drugom setu. Sasvim isto kao i na prethodnom meču, kada je u drugom kolu savladao Mađara Martina Fučoviča jer je i on poveo s 1:0.

Pošto je potvrđenim brejkom iz drugog gema stekao zalihu od 3:0, a bilo je očigledno da hvata zamah, nikakvo Basilašvilijevo koplje nije moglo da ga osujeti na putu da izjednači. Kada je brejkom krenuo u treći set, izgledalo je da je pobeda nadohvat ruke, kao i protiv mađarskog tenisera, ali dok je Fučoviča samleo sa 6:1, Gruzin se nije dao lako. Uzvratio je istom merom, a zatim i poveo s 2:1.

Đoković je trebalo da uloži dodatni napor, možda i neplanirani budući da je Basilašvilija ubedljivo pobedio prošle godine na turnuru iz masters serije na šljaci u Rimu u njihovom jedinom prethodnom duelu (6:4, 6:2). Naš as je brejk načinio za vođstvo s 3:2, posle je bio siguran i na svoj servis pa vrlo dobri gruzijski igrač više nije imao daha za konkurentniju borbu.

Another day, another comeback DjokerNole recovers from a set down for a second straight day, defeating Basilashvili 4-6 6-3 6-4.#QatarTennis pic.twitter.com/sxsLxGM2YE— Tennis TV (TennisTV) January 3, 2019

Đokovićev protivnik u polufinalu u petak biće Španac Roberto Bautista Agut (24. mesto), koji je u četvrtfinalu savladao Švajcarca Stena Vavrinku (66) sa 6:4, 6:4. Vavrinka je imao veliku priliku da susret načini dramatičnijim. Nije iskoristio dve brejk-lopte kada je Španac, pri svom vođstvu s 5:4 u drugom setu, servirao za pobedu. Đoković protiv Aguta ima 7:1 u pobedama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.