Logična i očekivana odluka – Novak otkazao Adelejd

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logična i očekivana odluka – Novak otkazao Adelejd

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ipak neće učestvovati na ATP turniru u Adelejdu. Đoković je doneo logičnu i očekivanu odluku nakon nastupa na ATP kupu u Brizbejnu i Sidneju, a ovu informaciju potvrdila je i uprava turnira.
Novak je pre nekoliko meseci iznenadio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisku javnost kada je prijavio Adelejd, gde je osvojio treći trofej u karijeri, ali na kojem nije nastupao 13 godina.

Taj turnir se 12 meseci posle Đokovićevog trijumfa ugasio, a sada, 2020. godine, vraća u kalendar muškog tenisa u vidu velikog projekta Teniskog saveza Australije.
Osvajač 16 grend slemova trebalo je da bude prvi nosilac, ali je ipak odustao, što je potvrdio direktor turnira Alister Makdonald.
"Znamo koliko je Novak razočaran što neće biti u mogućnosti da igra ove godine u Adelejdu i nadamo se da ćemo ga dočekati sledeće. Razumemo njegovu odluku i želimo mu svu sreću u nastavku ATP kupa i na predstojećem Australijan openu", kazao je Makdonald.
To znači da će srpsi as uzeti slobodnu sedmicu nakon ATP kupa, kako bi se odmorio i što bolje pripremio za odbranu titule u Melburnu, koju počinje 20. januara.
Takođe, na zvaničnom sajtu drugog tenisera planete objavljen je detaljan raspored u prvom delu sezonu, u kojem se vidi da neće propustiti niti jedan veliki turnir.
Posle Ozi opena će učestvovati na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju (brani treće kolo i osminu finala), tokom aprila će odmarati, kako bi se pripremio za turnire na šljaci – Madrid, Rim i Rolan Garos. Od turnira iz serije 1.000 jedino će preskočiti onaj u Monte Karlu, ali uvek postoji opcija traženja specijalne pozivnice, ukoliko bi da sakupi još bodova.
Prelazak na travnatu podlogu biće blag jer neće imati turnire pre Vimbldona, nakon kojeg odmah sledi učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UOČI FINALA ATP KUPA OBJAVLJENO: Đoković zbog umora neće igrati...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020

Doneo je odluku...Drugi teniser sveta Novak Đoković sa velikim uspehom predvodi Srbiju na ATP kupu, ali to je uzelo maha u njegovim planovima vezanim za pripremu za Australijan open. Naime, Nole je otkazao učešće na turniru u Adelejdu na kom je trebalo da učestvuje sledeće nedelje kako bi odmoran...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.