Đoković izgubio od Ože-Alijasima, Tijafo doneo pobedu Timu sveta na Lejver kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 10:14

Đoković izgubio od Ože-Alijasima, Tijafo doneo pobedu "Timu sveta" na Lejver kupu

Američki teniser Frensis Tijafo pobedio je večeras Grka Stefanosa Cicipasa 1:6, 7:6 (13:11), 10:8 i na taj način doneo je trijumf "Timu sveta" protiv "Tima Evrope" rezultatom 13:8 na Lejver kupu u Londonu.

Meč je trajao sat i 48 minuta, a grčki teniser nije iskoristio četiri meč lopte. "Tim sveta" je osvojio neophodnih 13 poena zbog čega je otkazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslednji meč u singlu u kome je trebalo da igraju Norvežanin Kasper Rud i Amerikanac Tejlor Fric.

"Tim sveta" ostvario je prvu, istorijsku pobedu nad "Timom Evrope" na Lejver kupu.

"Tim Evrope" je četiri puta u istoriji trijumfovao na ovom takmičenju. ''Tim sveta" je posle dva dana gubio 8:4, ali je danas ostvario tri pobede za konačnih 13:8.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je danas od Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima 6:3, 7:6 (7:3) u drugom meču dana na Lejver kupu u Londonu.

Meč je trajao sat i 35 minuta. Ože-Alijasim je ovim trijumfom doneo prednost "Timu sveta" 10:8 protiv "Tima Evrope" za koji igra Đoković.

Đoković je dobro počeo meč i poveo je 2:0 u prvom setu, ali je Kanađanin uspeo da preokrene rezultat i povede 3:2. Srpski teniser je izjednačio na 3:3, a onda je Ože-Alijasim osvojio tri gema zaredom i dobio je prvi set 6:3.

Kanađanin je poveo 2:0 na startu drugog seta, ali je Đoković serijom 3:1 uspeo da stigne do izjednačenja. Ože-Alijasim je na kraju slavio u "taj-brejku" i zasluženo je stigao do pobede.

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim i Amerikanac Džek Sok pobedili su danas u Londonu Italijana Matea Beretinija i Britanca Endija Mareja 2:6, 6:3, 10:8 u prvom meču trećeg dana takmičenja na Lejver kupu.

Đoković: Igrao sam povređen, nadam se da ću biti u Torinu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da već nekoliko dana ima problema sa povredom desnog ručnog zgloba, prenose britanski mediji.

"Mučim se sa desnim zglobom poslednjih četiri, pet dana, ali sam to držao pod kontrolom. Danas nije bilo lako, pošto nisam mogao da serviram brzo i precizno koliko sam želeo. Tri meseca nisam igrao, nisam mnogo koristio zglob. Možda me je i zato malo bolelo, ali je delom i zbog dva meča koja sam odigrao juče. Nadam se da će se srediti do mog prvog meča u Izraelu. Nije isti zglob sa kojim sam imao problem pre nekoliko godina, tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru", rekao je Đoković.

On će iz Londona otputovati u Izrael gde će naredne nedelje igrati na ATP turniru u Tel Avivu.

"Cilj mi je da se plasiram na Završni turnir u Torino. Sada sam 15-16. na listi za ovu godinu, a moram da budem u 20 kako bih se kao grend slem šampion plasirao na Završni turnir. Posle Tel Aviva igraću u Astani, a zatim na Mastersu u Parizu i nadam se u Torinu", rekao je Đoković.

Đoković slobodan u prvom kolu turnira u Tel Avivu

Najbolji srpski teniser biće slobodan u 1. kolu ATP turnira serije 250 u Tel Avivu, koji je igra od 26. septembra do 2. oktobra, dok će se u drugom sastati sa pobednikom meča između Brazilca Tijaga Monteira i Španca Pabla Anduhara, odlučeno je žrebom.

Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Holanđaninom Talonom Griksporom, koji je na turniru postavljen za osmog nosioca.

Potencijalni rivali srpskom teniseru u polufinalu bi mogli da budu Rus Aslan Karacev, Argentinac Dijego Švarcman.

Na ovom turniru učestvovaće i Laslo Đere, koji će se u prvom kolu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom. Hamad Međedović će svog rivala u prvom kolu saznati posle kvalifikacija.

ATP turnir u Tel Avivu biće prvi na kome će Đoković učestvovati posle Vimbldona.

Đoković će na ovom turniru učestvovati i dublu. On će u paru sa domaćim teniserom Jonatanom Erlihom u prvom kolu igrati sa Holanđanima Sanderom Arendsom i Bartom Stevensom.

ATP turnir u Tel Avivu igra se za nagradni fond od 1.019.855 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.