Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 01:54

Konferencija najboljeg na svetu: Jedan od top 3 meča karijere i noć koja se pamti zauvek (VIDEO)

O Cicipasu će razmišljati tek krajem sutrašnjeg dana

Poglavlje pod rednim brojem 58. u kojem su glavni akteri bili Novak Đoković i Rafael Nadal jedno je od najinspirativnijih kada je reč o najučestalijem rivalstvu open ere. Imali su poslednjih deceniju i po toliko mečeva za pamćenje, ali ponovo su jedan iz drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izvlačili tenis sa druge planete. A mi smo uživali u pobedi najboljeg na svetu.

"Definitivno najbolji meč koji sam odigrao na Rolan Garosu i jedan od top 3 okršaja karijere uzimajući u obzir kvalitet tenisa, to što sam igrao najvećeg rivala, na terenu gde je toliko dominantan poslednjih 15 i kusur godina. Publika je proizvela ogorman naboj sa tribina i pružila sjajnu podrška obojici. Ovo je jedna od onih noći i mečeva koje pamtite dok zauvek", počeo je Novak.

Novinare je zanimalo gde je pronašao mentalnu stabilnost da se vrati u meč nakon zaostaka 5:0 u prvom setu koji je podsetio na prošlogodišnje finale kada je Rafa poveo bez izgubljenog gema i relativno lagano priveo posao kraju u naredna dva seta.

"Iako nisam imao dobar start, nisam bio nervozan jer sam osećao da udaram lopticu na pravi način. Trebalo je samo da nađem put da postepeno vratim u meč i da se prilagodim njegovim udarcima koji su potpuno drugačiji od bilo kog drugog tenisera. Neverovatno je sa koliko spina odigrava udarce. Bio sam spreman, osećao sam se dobro mentalno i fizički, bio sam motivisan. Imao sam jasan plan i taktiku kako bi moja predstava bila bolja u odnosu na prošlogodišnje finale. Situacija u prvom setu je podsetila je na taj scenario, ali pronašao sam svoju igru, servis i stavri su došle na svoje od drugog seta."

🔝 match#RolandGarros | @DjokerNole pic.twitter.com/K5pOngICmn

Novak je skinuo krunu Kralju šljake, ali nije okončao posao. U nedelju čeka poslednja prepreka pred drugi trofej Rolan Garosa, a 19. pehar sa gren slem turnira u vidu Stefanosa Cicipasa.

"Uživaću u ovoj pobedi. Nemam mnogo vremena, ali mislim da sam nakon ovako velike pobede zaslužio da odmorim i da bar na kratko ne razmišljam o narednom protivniku, iako me čeka finale gren slema. Razmišljaću sutra, u drugoj polovini dana. Sada je u fokusu odmor i oporavak, da bih bio potpuno spreman da se nadmećem sa momkom koji je u sjajnoj formi", zaključio je Novak.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.