Kirjos, Alkaraz i Federer čestitali Novaku; Vilander: Đokovića bi trebalo pustiti da igra, a mi da uživamo u tenisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2023, 14:59

Kirjos, Alkaraz i Federer čestitali Novaku; Vilander: Đokovića bi trebalo pustiti da igra, a mi da uživamo u tenisu

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je danas da veruje da će Novak Đoković da osvoji 28 grend slem trofeja.

"Haha, rekao sam vam. Stvorili smo čudovište. Svaka čast Novače...Seo sam na krevet i uživao u celom šouu. Osvojiće 28 slemova", napisao je Kirjos na društvenim mrežama.

Đoković je danas 10. put u karijeri osvojio Australijan open, a 22. grend slem u karijeri, pošto je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vilander: Đokovića bi trebalo pustiti da igra, a mi da uživamo u tenisu

Legendarni Šveđanin Mats Vilander izjavio je danas da bi svi trebalo da uživaju u igri Novaka Đokovića posle trijumfa srpskog tenisera na Australijan openu u Melburnu.

"Nikada nisam video takvu emociju nakon osvojene titule, a osvojio je 22. grend slem. Zaista neverovatno sa kakvom željom igra sa 35 godina, mada nakupilo mu se nakon teškog perioda deportacije, pa povrede pri dolasku u Australiju. I nepravedno je konstatno sumnjičen za različite i nebitne stvari. Đoković je teniser i samo ga treba pustiti da igra, a mi da uživamo u tom tenisu", rekao je Vilander, koji je sada stručni komentator "Jurosporta".

Đoković će sutra preuzeti prvo mesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkaraza. Srpski teniser će se po sedmi put u karijeri vratiti na prvo mesto ATP liste. Đoković će od ponedeljka započeti 374. nedelju na čelu liste najboljih tenisera sveta.

Alkaraz: Čestitam Đokoviću na tituli, vidimo se uskoro na terenu

Španski teniser Karlos Alkaraz čestitao je danas Srbinu Novaku Đokoviću osvajanje titule na Australijan openu i preuzimanje prvog mesta na ATP listi.

"Čestitam na tituli i prvom mestu na svetu. Potpuno zasluženo! Nadam se da se uskoro vidimo na terenu", napisao je Alkaraz na svom Tviter nalogu.

Kanađanin Vašek Pospišil napisao je da se ne seća kada se toliko radovao zbog nekog tenisera.

"Đokovićeva pobeda je zaslužena", dodao je Pospišil.

Na društvenim mrežama oglasio se i nekadašnji srpski teniser Janko Tipsarević, kao i Australijanci Aleks de Minor i Tanasi Kokinakis.

"Kakav šampion. Idemo Nole", objavio je legendarni Argentinac Huan Martin del Potro.

Federer čestitao Đokoviću: Još jedan neverovatan podvig

Čuveni švajcarski teniser Rodžer Federer čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje 10. titule na Australijan openu, a ukupno 22. gren slem trofeja.

"Neverovatan podvig, ponovo. Velike čestitke", napisao je Federer na Instagramu.

Švajcarac je jedan od dva najveća Đokovićevih rivala i ima osvojenih 20 gren slem titula.

Čeka se čestitka Španca Rafaela Nadala, sa kojim se Novak sada izjednačio po broju gren slem trofeja.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kirjos: Đoković će da osvoji 28 grend slem trofeja

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2023

MELBURN - Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je danas da veruje da će Novak Đoković da osvoji 28 grend slem trofeja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.