Kecmanović: Uticalo je to što je Novak najbolji, Nalbandijan me gura napred

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 17:08

Kecmanović: Uticalo je to što je Novak najbolji, Nalbandijan me gura napred

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u polufinale Srbija opena.

Poražen je od najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića posle 75 minuta igre, 6:1, 6:3 u njihovom prvom zvaničnom okršaju.

Mladi teniser je priznao da je u početku imao tremu i da mu nije bilo lako da igra sa Novakom, bez obzira što su mnogo puta zajedno trenirali.

"Nije bilo lako igrati protiv njega. Dosta me je pritiskao ceo meč. Mislim da sam ipak imao i neke dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poene, da sam igrao malo bolje u tom drugom setu. Žao mi je, nadam se da će ovo iskustvo da mi pomogne za dalje mečeve u sezoni", kaže Kecmanović.

Priznaje da se stegao na početku susreta.

"Sigurno mi je bilo teško da igram. Ne samo što igra mnogo dobro i što je najbolji, uticalo je to na mene na početku meča. Sigurno će mi pomoći ovo iskustvo. Nadam se da ću uspeti nešto da promenim za sledeći put. Recimo da ne uđem sa tolikom zadrškom u meč. Trebalo mi dosta da krenem bolje da igram poene. Neke poene je trebalo bolje odigrati. Što više budem igrao, nadam se da ću se nametnuti na tom nivou", dodao je Miomir.

Od februara sarađuje sa Davidom Nalbandijanom. Izneo je u svoje utiske o radu sa njim i napretku u igri na šljaci, što se vidi i po rezultatima.

"Dosta mi se sviđa kako radimo. Može mnogo da mi pomogne, ima dosta ideja koje mi je rekao, na kojima radimo. Vidi se da imam malo bolje rezultate na šljaci nego proteklih godina. Dobro radimo, ali može još bolje. Nadam se da ćemo postići ono što smo zamislili. Tu sam u Top 50 neko vreme, to je bio glavni razlog što sam zvao Davida, da vidim kako bih mogao da se probijem, da odem dalje napred. Napravili smo dobar plan, dobro radim i nadam se da ću uspeti. Teško je zbog ovog sistema napredovati, gde se ništa ne gubi. Trebaju ti ozbiljni rezultati da se pomeriš par mesta unapred", poručio je 47. teniser sveta.

Uveren je da će rad sa Argentincem uskoro dati rezultate.

"Kad postignemo to što David želi od mene, onda ću napredovati i na listi. Ima dosta stvari na koje mi je ukazao, traži da budem profesionalniji, da treniramo više, bolje, svaki deo mog života da bude na ozbiljnijem nivou nego do sada", zaključio je mladi srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.