Kako sebe što bolje predstaviti poslodavcu

Izvor: RTS, 22.Feb.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sebe što bolje predstaviti poslodavcu

Šta je važno istaći na intrvjuu za posao, kako sebe što bolje predstaviti poslodavcu, i šta današnje tržište rada traži, bile su neke od tema konferencije "Originalni razgovori", posvećeni mladima koji su diplomirali ili su pri kraju studija. Oni su imali priliku da razgovaraju sa menadžerima 36 vodećih kompanija u zemlji i regionu i čuju iskustvo najboljeg sportiste na svetu Novaka Đokovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Velike kompanije traže obrazovane, inovativne mlade ljude, spremne da rizikuju i rešavaju probleme. Da bi uopšte dobili šansu da uđu u takvu korporaciju, sebe treba da predstave na najbolji mogući način ili, modernim rečnikom, da od sebe naprave dobar brend.

"Pre svega verovati u sebe, biti uporan i raditi ono što voliš", navodi Aleksandra Radojević, studentkinja Ekonomskog fakulteta.
Dunja Boričić, studentkinja Fakulteta političkih nauka navodi da joj je saveti koje je čula na konferenciji jako znače, jer će, kako kaže, kad bude ubuduće aplicirala za posao ili praksu, znati da se predstavi u najboljem svetlu.
Nerado deli savete, ali uvek je spreman da prenese svoje iskustvo. Da bi uspeo, kaže Novak, potebno je – da znaš šta hoćeš u životu i dokle želiš da stigneš.
"Pozitivan stav u životu, da se ne predajete i da uvek stremite ostvarenju svojih snova, al da znate zašto to radite, koja je vaša suština, kako ono što radite utiče na vaše društvo, na vašu okolinu, vašu sredinu, na buduće genreacije", navodi Đoković.
Dodaje da mlade ljude u Srbije treba motivisati da ostanu u zemlji.
"Kako da zadržimo naše mlade ljude ovde, tako što ćemo se prema njima ophoditi kao prema ravnopravnim građanima i zrelim odraslim osobama", rekao je Đoković.
Za uspeh je potrebno više od prosečne ocene 10 na studijama, pre svega disciplina u radu.
"Ako je neko student generacije i kaže – ja sam sad ispunio svoje ciljeve, i sad ste na redu vi, evo poslužite se. Naprotiv on treba da dođe i da bude otvorenog uma i da kaže – ja sam samo počeo i želim da se dokažem, želim da odgovorim na sve te izazove najbolje što mogu", navodi Jelena Đoković.
I na greškama se uči, poručuje Novak. Odustajanje od jedne ideje nije neuspeh, kaže, već nova šansa i otvaranje novih poglavlja u životu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.