Jako, jače, najjače: Novak i Federer u tandemu

Izvor: Mondo, 21.Sep.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako, jače, najjače: Novak i Federer u tandemu

Novak Đoković i Rodžer Federer nastupaće u noći između petka i subote prvi put zajedno u dublu

Godinama su ljuti rivali, veliki protivnici na terenu, a sada će udružiti snage.

Novak Đoković i Rodžer Federer posle 46 mečeva u singlu, prvi put nastupaće zajedno u dublu.

Srbin i Švajcarac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vlasnici ukupno 34 grend slema, naći će se sa iste strane mreže na Lejver kupu u Čikagu.

"Zaista sam veoma uzbuđen, jer nikada ranije nisam igrao zajedno sa Novakom", rekao je Federer.

"Imali smo toliko mnogo velikih bitaka u singlu, a sada ćemo se konačno udružiti, što mislim da će biti uzbudljivo za obojicu. Moraćemo malo da razgovaramo o tome, razradimo taktiku o tome ko će voditi meč, kako ćemo tačno igrati", poručio je Švajcarac pred meč koji će po srednjeevropskom vremenu biti odigran u noći između petka i subote.

Iako je činjenica da dva odlična igrača automatski ne znače i dobar dubl, sigurno je da će meč na kome će nastupati tandem Đoković - Federer biti veoma interesantan, bez obzira na rezultat koji budu ostvarili.

"Govorimo o dvojici među četiri, pet najboljih igrača svih vremena, koji će se naći sa iste strane mreže... To je dovoljan razlog da bude spektakl", napomenuo je Džon Mekinro, koji će predvoditi ekipu rivala.

Đoković i Federer imaće ozbiljan ispit, jer će nasuprot njih biti Džek Sok, trostruki grend slem šampion u dublu, i visoki Kevin Anderson.

"Za nas će to biti veliki izazov jer ćemo za rivale imati Kevina i Džeka, jednog od najboljih dubl igrača na svetu. Zbog toga je ovo takmičenje interesantno, jer nas spaja", napomenuo je Đoković.

Federeru će to biti prvi nastup u dublu još od prošlogodišnjeg Lejver kupa kada je igrao u paru sa Rafaelom Nadalom.

"Od prošle godine nisam igrao dubl, ali još imam samopouzdanja sa tog meča, jer sam ga dobio. Šalu na stranu, Novak i ja ćemo se spremiti i trenirati za dubl", poručio je Federer.

Kao uvertira za dubl meč, koji mnogi sa nestrpljenjem čekaju već godinama, na Lejver kupu biće odigrani singlovi.

Na startu će se sastati Grigor Dimitrov i Frensis Tijafo, nakon njih Kajl Edmund i Džek Sok, a u večernjem terminu u trećem singlu dana David Gofan i Dijego Švarcman.

Na Lejver kupu u Čikagu za tri dana će biti odigrano devet singl, i tri dubl meča. Sistem bodovanja napravljen je tako da svaki sledeći dan nosi više bodova. Pobeda prvog dana donosi jedan bod, drugog dva, a trećeg tri - i ekipa koja prva dođe do 13 poena biće pobednik turnira.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.