Jaka glava! Raonić je pao, Novak u polufinalu!

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka glava! Raonić je pao, Novak u polufinalu!

Najbolji srpski tneiser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju pobedom nad Milošem Raonićem sa 2:1 u setovima.

Novak je samo nekoliko časova pošto je obezbedio plasman u četvrtfinale izašao na teren protiv Raonića i posle velike borbe za dva sata i 32 minuta igre savladao 29. igrača sveta - 7:5, 4:6, 6:3.

Rival srpskog igrača u borbi za finale biće Marin Čilić. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hrvat je prethodno bio bolji od Pabla Karenjo-Buste.

Za Đokovića je to šesti plasman u polufinale Sinsinatija. U prethodnih pet pokušaja uspevao je da dođe do borbe za titulu, ali je u svakom od finala teren napustio poražen. Sada će imati priliku da nastavi put ka jedinom trofeju iz Masters serije koji nije osvajio u dosadašnjoj karijeri.

Duel sa Raonićem je bio neizvestan od samog početka, a zanimljivo da je u svakom od setova Kanađanin bio taj koji je prvi dolazio do brejka.

Ipak, Novak je uspevao da zaigra najbolje onda kad je to bilo najpotrebnije - u prvom setu je pri vođstvo Raonića 5:3 uzeo četiri gema u nizu, da bi u odlučujućem brejknuo rivala u osmom gemu, poveo sa 5:3, i posle 0:30 u poslednjem gemu nanizao četiri poena i slavio.

Duel Novaka Đokovića i Miloša Raonića možete pratiti na Sport Klubu 1, kao i na ovom LINKU.

**BREAKING** As of 11:09pm August 16, 2018 is now the *wettest* AUGUST day ever recorded in #Cincinnati with 3.61". We'll distance ourselves from that 1995 record even more w/ more heavy rain the next couple of hours. Could see 4" + by midnight! #Cincywxpic.twitter.com/nrjir0K78s

Đoković je već u drugom gemu prvog seta došao do prilika za brejk, ali nakon 14 minuta i 18 sekundi igre u drugom gemu i pet spašenih brejk lopti Raonić je došao do 1:1 u prvom setu.

U sedmom gemu je do prvih brejk lopti u meču stigao kanadski teniser, i iskoristivši četvrtu brejk loptu poveo sa 4:3.

Stegla se ruka Raoniću u gemu u kome je servirao za osvajanje prvog seta. Uz nekoliko odličnoh Novakovih poteza, Miloš je napravio nekoliko grešaka, a uz to i duplu servis grešku na brejk loptu. 5:5, Đoković na servisu.

Raonić je ponovo imao probleme na svom servisu pa je tako novom dvostrukom servis greškom predao prvi set Đokoviću. U poslendjem poenu, Đoković je nezgodno stao i imao bolan izraz na licu, ali verovatno će u nastavku meča biti sve u redu sa Đokovićevim desnim stopalom.

I u drugom setu prvi do brejka dolazi Raonić. Kanadski teniser je iskoristio drugu priliku za brejk koja mu se ukazala u drugom setu i poveo sa 2:1.

Nije uspeo Đoković da dođe do ribrejka. Raonić je bio agresivniji, bolje je servirao nego u prvom setu, a smanjio je i broj grešaka. Nije igrao ni Đoković loše, nije mnogo grešio, ali servis Kanađanina rešio je drugi set.

I u trećem setu ista slika. Raonić prvi dolazi do brejka i pred svoj servis vodi sa 2:1.

Đoković odmah uzvraća istom merom. I pored sjajnih servisa Raonića kojima je uspeo da spase tri brejk lopte, Novak dolazi do izjednačenja, a posle potvrđenog brejka i vođstva 3:2.

I jedan i drugi teniser su naredne gemove na svoj servis rešavali rutinski, pa je rezultat sada 4:3 za Đokovića. Usledila je velika borba na Raonićev servis, Kanađanin je imao 40:30, ali je Srbin uspeo da okrene i dođe do brejka - 5:3!

Servis gem za pobedu nije dobro počeo za Srbina, Raonić je poveo sa 30:0, ali je u nastavku Novak nanizao četiri poena i slavio.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Delpo pao u taj brejkovima, Gofan u polufinalu!

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018

Belgijski teniser David Gofan plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju pobedom nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom sa 2:0 u setovima...Gofan, 11. igrač sveta, slavio je protiv trećeg tenisera na listi u taj brejkovima 7:6(5), 7:6(4) za 83 minuta igre i prvi put došao do četiri najbolja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.