Istorija i besmrtnost - Đoković osvojio i Sinsinati!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija i besmrtnost - Đoković osvojio i Sinsinati!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković postao je prvi igrač u istoriji koji je kompletirao "Zlatni masters", pošto je u nedelju u finalu Mastersa u Sinsinatiju savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

Đoković je briljantnom igrom, za sat i 23 minuta, osvojio jedini masters turnir koji mu je nedostajao i to iz šestog pokušaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pošto je prethodnih pet finala izgubio, od čega tri od Federera.

Novak je sjajno odigrao turnir koji je za njega bio veoma naporan, pošto je do finala svaki meč igrao po tri seta, a četvrt i polufinale je igrao u istom danu.

U finalu protiv Federera Novak je uspeo da prekine niz Federera od četiri godine bez izgubljenog servis gema u Sinsinatiju.

U prvom setu Novak je već nagovestio da Federer neće imati nimalo lak posao protiv srpskog tenisera, pa je nakon tri neiskorišćene brejk lopte u prvim gemovima, Đoković protivniku oduzeo set u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, što je prethodilo osvojenom setu nakon 38 minuta igre.

Drugi set išao je drugačijim tokom, pošto je Švajcarac rano došao do brejka i vođstva od 2:0.

Novak je uspeo da uzvrati brejk već u narednom gemu, a do drugog brejka u setu, a trećeg na meču došao je ponovo u sedmom gemu, ponovo je poveo sa 4:3, što je omogućilo da se sa 6:4 osvoji drugi set.

U masterse spadaju turniri u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Monte Karlu, Rimu, Torontu (Montrealu), Sinsinatiju, Šangaju i Parizu.

Srpski as osvojio je ukupno 31. masters, a u međusobnom duelu protiv Federera povisio na 24:22.

Masters u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od 6,3 miliona dolara.

Đoković: Poseban momenat za mene, vredelo je čekati

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon osvajanja Sinsinatija i kompletiranja "Zlatnog mastersa" rekao je da je vredelo čekati i ocenio da je možda i nerealno što se tako brzo posle operacije vratio na najviši nivo.

"Ovo je zaista poseban momenat za mene, prvi put stojim ovde sa pobedničkim trofejom, pet finala sam izgubio, većinu od Rodžera. Hvala ti što si me 'pustio' da jednom pobedim", malo se i našalio Đoković i dodao da je uvek zadovoljstvo "deliti teren" sa tako velikim šampionom, kao što je Švajcarac.

Srpski as se zahvalio svom timu, porodicu koja je kod kuće i kako je rekao, oseća njihovu energiju.

"Težak period je iza mene, operacija, možda je bilo i malo nerealno da se ovako brzo vratim na ovaj nivo, osvojim Vimbldon i ovaj turnir koji mi je nedostajao. Bilo je vredno čekati ovu titulu, vraćati se svaki put i jedva čekam da se opet vidimo", poručio je Đoković.

Đoković je u karijeri trijumfovao i na sva četiri Grend slem turnira, a sa reprezentacijom Srbije i u Dejvis kupu.

Ovako je protekao tok meča:

00.15 – Kraj meča, Đoković osvaja i drugi set sa 6:4 i osvaja trofej u Sinsinatiju!

00.05 – Srpski teniser potvrđuje brejk i vodi sa 5:3, Federer servira za opstanak u meču.

00.01 – Brejk Đokovića za vođstvo od 4:3 u drugom setu.

23.50 – Nakon sat vremena igre, Federer vodi sa 3:2 u drugom setu.

23.43 – Vraća Novak ekspresno brejk i smanjuje na 2:1.

23.38 – Nakon dobijenog gema na svoj servis, Federer stiže i do brejka za vođstvo od 2:0 u drugom setu.

23.27 – Novak Đoković osvaja prvi set rezultatom 6:4, nakon 38 minuta igre!

23.23 – Produžio je Federer prvi set smanjivši na 5:4, Đoković servira za osvajanje prvog seta.

23.20 – Serijom as udaraca Novak je potvrdio brejk, vodi sa 5:3, a Federer servira za opstanak u setu.

23:16 – Novak uzima brejk na servis Federera i vodi sa 4:3 u prvom setu. Federer je pretrpeo prvi brejk nakon četiri uzastopne godine na Sinsinatiju, odnosno 100 gemova.

23.04 – Oba tenisera osvajaju gemove na svoj servis, rezultat je 2:2.

22.58 – Đoković bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem i izjednačuje na 1:1.

22.54 – Federer osvaja prvi servis gem na meču, iako je Novak imao dve brejk lopte.

22.50 – Počeo je meč, prvi na servisu je Federer.

22.15 – Završile su svoj meč Halep i Mertens, uskoro počinje meč muškog finala između Đokovića i Federera.

Đoković je do svog šestog finala na ovom turniru došao posle žestoke i dramatične borbe sa Marinom Čilićem koga je savladao sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Na drugoj srani, Rodžer Federer je do svog osmog finala u Sinsinatiju stigao posle predaje meča Belgijanca Davida Gofana zbog povrede pri rezultatu 1:0 u setovima za Švajcarca i 1:1 u drugom setu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.