ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniser NE jede MESO, ovako nadoknađuje PROTEINE, a ovo je OBAVEZNO na MENIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 13:29

ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniser NE jede MESO, ovako nadoknađuje PROTEINE, a ovo je OBAVEZNO na MENIJU

Tokom dana pije dosta tečnosti!

Prvi teniser sveta Novak Đoković ne krije da pored napornih treninga svoj organizam neguje i jača i specijalnom ishranom. O njegovom prelasku na veganski način života dosta se pisalo i pričalo, a mnogi su strepeli da će zbog nedostatka proteina i izbacivanja mesa iz upotrebe Nole izgubiti na snazi.

Đoković je pak pokazao izvanredne rezultate, a sada je otkriveno kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se najbolji sportista sveta hrani i ko mu pomaže u odabiru jelovnika.

- Novak je jako disciplinovan. Da bi bio uspešan u sportu kojim se bavi, on je morao da promeni čitav život i sve podredi treninzima i tenisu. Još u ranom detinjstvu je shvatio da će željene rezultate postići samo ukoliko bude disciplinovan, i sada je takav na svim poljima života, pa i u ishrani - rekao je najpre izvor blizak Đokoviću, i otkrio da je za teniserovu ishranu zadužen čitav tim ljudi.

- Novak ima tim od 10 kuvara i nekoliko nutricionista koji su zaduženi za njegovu kompletnu ishranu. Oni spremaju jelovnik, biraju namirnice, vode računa o nutritivnim vrednostima, i paze na svaki detalj. Nutricionisti se konsultuju s njegovim trenerima i u zavisnosti od toga koliko treninga u datom periodu ima, i koliko napora ulaže, oni mu spremaju jela s adekvatnom količinom proteina da bi imao neophodnu snagu i da ne bi posustao - objasnio nam je naš izvor.

On je otkrio i da Đoković nije izbirljiv.

- Novak nije zahtevan, jede sve što mu nutricionista odredi. Unajmio je vrhunske stručnjake i veruje u njihove odluke. Jednom u tri meseca jede ribu, a meso je zamenio veganskim receptima. Unosi dosta tečnosti, pije ceđene sokove i jede dosta povrća. Jako mu je važno da je hrana koju jede zdrava, zbog toga su namirnice isključivo organske. Ima više manjih obroka u toku dana koje nikada ne propušta da ne bi poremetio metabolizam koji se navikao na takav režim. Prija mu redukovana ishrana i zasad ne planira da ponovo konzumira meso - otkrio je izvor.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.