Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 19:47

I ovo je uradio Novak Đoković! Samo petorica u istoriji su pre njega okrenuli 0:2, Nadal i Federer nisu nikad

Srbin napravio podvig

Piše Novak Đoković istoriju i ne namerava da stane!

Svaka njegova pobeda i titula dobijaju sve veću težinu u almanasima belog sporta. A ono što je danas uradio, spada u red retkih pdoviga kakav nisu ostvarili ni njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nadal.

Samo petorica tenisera u Open eri pre Novaka su uspeli da u finalu grend slema preokrenu reultat sa 0:2 na 3:2 u setovima. Interesantno je da se to na Rolan Garosu desilo čak četiri puta. Prvi put je to uradio Bjorn Borg, kasnije su ponovili Ivan Lendl, Andre Agasi i Gaston Gaudio. Napokon, prošle godine se prvi put i na nekom drugom grend slemu finalu desio preokret sa 0:2 na 3:2 kada je Tim preokrenuo protiv Zvereva u Njujorku.

Preokreti sa 0:2 na 3:2 u grend slem finalima

Rolan Garos (1974): Borg (Švedska) - Orantes (Španija)

Rolan Garos (1984): Lendl (Čehoslovačka) – Mekinro (SAD)

Rolan Garos (1999): Agasi (SAD) - Medvedev (Ukrajina)

Rolan Garos (2004): Gaudio (Argentina) – Korija (Argentina)

US Open (2020): Tim (Austrija) – Zverev (Nemačka)

Rolan Garos (2021): Đoković (Srbija) – Cicipas (Grčka)

Rafael Nadal i Rodžer Federer nikada nisu uspeli da se vrate sa 0:2 u Grend slem finalima. Novak Đoković jeste. Pa da i to zapišemo kada se bude podvlačila crta o najvećem u istoriji...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.