Has: Đoković – Nadal? Ne bi bilo razočaranje ni finale sa Federerom

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Has: Đoković – Nadal? Ne bi bilo razočaranje ni finale sa Federerom

Tomi Has, bivši nemački teniser, a sada direktor Mastersa u Indijan Velsu, izjavio je da postoji velika šansa da se u finalu Rolan Garosa nađu Novak Đoković i Rafael Nadal. Has je u razgovoru sa sprskim novinarima ipak dodao da teniska javnost ne bi bila razočarana da se za titulu bori i Rodžer Federer.
Od našeg novinara iz Pariza Nikole Đukića.

"Verovatno! >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ljudi ne bi bili previše razočarani ni da bude Rodžer. Federer protiv Nadala bi bio veoma intrigantan meč (moguć u polufinau), s obzirom na to da Švajcarac nema šta da izgubi. Sav pritisak bi bio na Rafi, posebno ukoliko bi Federer krenuo jako i eventualno osvojio prvi set. Finale sa Đokovićem je potpuno druga priča", rekao je Has.
Nekada drugi igrač sveta kazao je da je srpski teniser na pravom putu da kompletira "Đoker slem", odnosno da po drugi put u karijeri u svom vlasništvu ima sva četiri najveća pehara.
"Apsolutno, trenutno on kontroliše stvari, osvojio je već tri Slema u nizu, a sada želi i četvrti. Već je to ostvario 2015/2016, a neverovatan je način na koji igra od prošlogodišnjeg Vimbldona."
Nemac je naveo da za najbolje na svetu tek slede pravi izazovi.
"Video sam i njegove mečeve u Parizu, nije imao pravi test do sada, a nisu ni Rafa ni Rodžer. Oni su favoriti, a videćemo može li neko da iznenadi. Biće uzbudljivo biće vrhunski mečevi, za mene bi polufinala iz snova bila Đoković – Tim i Nadal – Federer. Videćemo, Novak je bio odličan u Madridu i u Rimu, biće ga teško pobediti jer deluje da je uhvatio ritam u pravo vreme."
Rod Lejver nam je na konferenciji rekao da ako želiš da budeš veliki teniser, sama igra ćete naučiti šta treba da radiš. Kao teniser sa jedinstvenom karijerom, vrlo mu je blisko ovo "učenje".
"To je sjajna izjava koja dolazi od ikone tenisa i teško mi je da sada u razgovoru s vama tu izjavu nadmašim. Osvojio je grend slem 1962. i 1969, poštovan je i prepoznat kao velikan u teniskom svetu, lepo ga je videti na velikim turnirima i drago mi je što postoji 'Lejver kup'. Ta izjava je inspirišuća jer je istinita – tenis je jedan od onih sportova koji čoveka od rane dobi uči kako da se bori sa porazima, kako sa uspesima, kako biti konstantan, odlučan i kako ne odustajati... To počinje da se shvata već u ranim tinejdžerskim godinama – nekoga odvede na koledž tenis, nekoga na tur... Tenis je individualni sport, samostalno se boriš i moraš da osvojiš poslednji poen, a to je mentalitet koji može da se primeni i van tenisa kako bi se uspeh ostvario", zaključio je Has.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.