HRVAT OTKRIO: Kopiram Novaka Đokovića, on je super lik (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 17:02

HRVAT OTKRIO: Kopiram Novaka Đokovića, on je super lik (FOTO)

Nikada nije uspeo da ga pobedi.

Gostujući u podkastu ''Inkubator'' hrvatski teniser Borna Ćorić pričao je o mnogim temama iz karijere, a među njima je tema bio i Novak Đoković. Hrvat je otkrio da se u mnogo čemu ugleda na najboljeg svetskog tenisera.

 - Meni je Novak super lik, imamo dobar odnos. Na turnirima često zajedno treniramo, obožavam da radim s njim. Donosi veliki fokus na trening, vodi računa o svakom detalju i od njega može mnogo da se nauči. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Posle svakog treninga s njim kada se vraćam kažem ''jebote, ovo moram da zapišem''. Čak i da ne pričamo o tenisu naučim puno - rekao je Ćorić. - Đoković voli da radi alternativnu medicinu, a ja sam isto fan toga. Možda je ne upražnjavam toliko, ali je volim jer verujem da pomaže. Meditacija je zdravstveno dokazana, imaš više kiseonika i koristim je. Novak jede na poseban način... Uopšte ga ne osuđujem, nemam zbog čega jer je njegov izbor. Ako njegovom telu to prija, zašto da ne? Šta god da pomaže, pa makar i udaranje glavom u zid.

Borna tvrdi da će zbog načina na koji vodi računa o telu Novak moći da igra čak i do 40. godine i da ga niko neće zaustaviti u skorije vreme.

 - I dalje pravi uspehe. Toliko je osvojio Grend slemova i ide još. Ne vidim mu kraj. Način na koji pazi telo, koliko je detaljan, mislim da može da igra do 40. godine - rekao je Ćorić i osvrnuo s loš period Novaka tokom 2018.  kada je kuburio sa laktom i bio na meti kritika čak i u Srbiji. - Možda su ga malo više kritikovali u njegovoj zemlji. Daj meni da igram tako loše, pa da padnem na treće ili četvrto mesto. To je sve relativno. Okrutni su ljudi na Balkanu. Ja ne smem da izgubim od igrača koji je 70, a on od 10. na svetu. To su već kritike. Mogu da razumem ljude koji se ne bave tenisom i vide samo rang listu.

Ono što je zanimljivo je da Ćorić nikad nije uspeo da savlada Novaka, dok je ostvarivao pobede protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

 - Pobeđivao sam sve osim Novaka. Igrali smo u Monte Karlu, Šangaju i Madridu. Sličan stil negujemo, ali jednostavno je bolji. Osim u servisu, gde smo egal, u svakom drugom segmentu je bolji od mene. Samo u slučaju da je baš loš taj dan, a ja mnogo dobar, mogu da ga pobedim - zaključio je Ćorić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.