HAJKA SE NASTAVLJA: Zapadni mediji ponovo o Novaku Đokoviću, Srbin na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2022, 22:01

HAJKA SE NASTAVLJA: Zapadni mediji ponovo o Novaku Đokoviću, Srbin na udaru

Krajnje diskutabilno izveštavanje.

Srpski teniser Novak Đoković neretko je u centru pažnje zbog svojih stavova o stvarima koje i nemaju toliko veze sa sportom kojim se bavi.

Trenutno treći teniser sveta je nerpestano u žiži javnosti od starta godine i dobro poznate situacije u Australiji.

Srbin je tokom meseca januara preživeo pravu torturu od strane zapadnih medija, a taj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << negativni odnos se nije značajno promenio ni u mesecima koji su došli.

Đoković je nedavno ponovo govorio o koronavirusu, a portal Tenis365 je iskoristio priliku da izvuče Novakove reči iz konteksta i objavi tekst sa naslovom  "Đoković nije zabrinut zbog rizika kovid-19 virusa".

Ova bombastična rečenica, potpuno izvučena iz konteksta trebala je da predstavi da srpski as ne brine o generalnim opasnostima i rizicima koje sa sobom nosi pandemija.

Dok je po njegovoj izjavi jasno da se radi samo o tome da nema bojazan da će se, konkretno njemu nešto loše dogoditi u Londonu...

Srpski teniser naveo je i da je da je biti oprezan nešto što je imperativ za planetu, uzimajući u obzir sve ono što se dešavalo u minulom periodu, ali izgleda da neko u redakciji pomenutog portala nije dobro čuo reči najboljeg srpskog tenisera.

- Posetio sam grad (London) nekoliko puta pre nego što je turnir počeo, ali nisam previše zabrinut za sebe - započeo je izlaganje Đoković na pitanje kako će adaptirati svoj životni stil, s obzirom na porast zaraženih tenisera u poslednjih nekoliko dana. 

- Samo pokušavam da ostanem zdrav, fokusiran i da igram na turnir. Ne razmišljam o tome da li ću dobiti kovid ili ne. Ali biti oprezan je nešto što mislim da je neophodno za sve, a posebno zato što smo prošli kroz ono kroz šta smo prošli u poslednje dve godine - zaključio je Novak Đoković nakon pobede nad Miomirom Kecmanovićem.

Šlag na tortu ovog teksta je zaključak - U međuvremenu, Đokovićev veliki rival Rafael Nadal posebno je oprezan kako bi izbegao izloženost virusu - stoji u tekstu.

Španski "Efe" je u svom tekstu izostavio deo izjave u kojoj Novak navodi koliko je svestan opasnosti virusa za sve.

Sledeći na redu je Britanski Ekspres koji je sa naslovom "Đoković se iznervirao" opisao Novakovu pobedu nad Kecamnovićem aludirajući na trenutak kada se srpski teniser okliznuo u drugom setu!?

Novak na sve povike uspeva da ostane smiren i za sada odlično gazi na ovogodišnjem Vimbldonu, a u četvrtom kolu ga očekuje duel sa Timom van Rajthovenom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.