Fondacija Novak Đoković obeležila Međunarodni dan sporta

Izvor: Studio B, 04.Apr.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Novak Đoković" obeležila Međunarodni dan sporta

Fondacija "Novak Đoković" organizovala je danas manifestaciju "Ispuni svoje vreme pravim stvarima - odluči se za sport" u kojoj je učestvovalo 300 osnovaca povodom Međunarodnog dana sporta.

Na sportskom druženju za decu iz 10 novobeogradskih škola, u sportskom centru 11. April, učenici sedmih i osmih razreda igrali su turnire u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci.

Osnovni cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ove manifestacije bio je osnaživanje sportskog duha i promocija sporta koji je izuzetno važan za razvoj dece.

"Misija fondacija je da se što više dece bavi sportom i zbog toga podsećamo da je fizička aktivnost važna, kao i da sport ima ogroman uticaj na opšti razvoj dece. Sportom se podstiču i razvijaju socijalizacija, timski duh, samopouzdanje, upornost i zato je neophodna aktivnost.

Protekle godine smo renovirali teniski teren u Priboju, a osim toga vodimo računa da uredimo sva dvorišta u predškolskim objektima koje renoviramo. Nastavljamo i dalje da stvaramo uslove kako bi deca mogla da se bave sportom", rekla je menadžer fondacije Maja Jovanović.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2013. godine 6. april Međunarodnim danom sporta u čast sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

Pre donošenja rezolucije u ime svih sportista, Novak Đoković je podržao ideju da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.