Erlih: Nadam se da ćeš srušiti još rekorda; Đoković: Posebna veza između Izraelaca i Srba

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 17:54

Erlih: Nadam se da ćeš srušiti još rekorda; Đoković: Posebna veza između Izraelaca i Srba

Novak Đoković i Jonatan Erlih obratili su se javnosti nakono odustajanja u Tel Avivu.

Četrdesetpetogodišnji Izraelac Erlih je trebalo da sa Đokovićem izađe na teren u dublu i time se oprosti od tenisa, ali je povredio leđa.

Iskusni "dublaš" koji je sa Novakom 2010. osvojio Kvins se zahvalio srpskom teniseru na dolasku i izvinio na tome što nije mogao da igra.

"Nole, hvala. Sjajno je što si došao u Izrael, znam da si bio ovde nekoliko puta, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << davno. Ovde se svaki put osećaš kod kuće. Srbi i Izraelci imaju sjajan odnos. Jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu, što je sjajno i ja se tamo osećam kod kuće", rekao je Erlih.

Izraelac je pohvalio ne samo teniske sposobnosti Srbina.

"Mnogi ne znaju kakva si ličnost, za mene je to još važnije nego kakav si igrač. Biti teniser je jedna stvar, biti izvanredna osoba je drugi nivo. Mnogo ti hvala i što provodim vreme sa tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. I dalje imamo 100% pobeda, što je sjajno. Nadam se da ćeš imati sjajnu nedelju ovde, jako te volim i želim da te vidim na terenu još mnogo puta i da ćeš srušiti još mnogo rekorda jer to i zaslužuješ", podvukao je Izraelac.

Prvobitno se očekivalo da Novak nastupi u dublu sa nekim drugim igračem, ali se to, ipak, neće dogoditi.

Đoković je progovorio nekoliko reči na hebrejskom, a onda prešao na engleski.



"To je manje više sve što znam, uz par reči. Nadam se da ću naučiti još više tokom ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti u Izraelu ponovo. Bio sam ovde pre 15 godina kada sam igrao sa Srbijom Dejvis kup. Radovao sam se da se vratim ovde. Postoji posebna veza između Izraelaca i Srba"
, rekao je Đoković i nastavio:

"Nažalost, danas ne možemo da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve divne trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu. Zaslužuje veliko poštovanje i divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kada smo igrali jedini put zajedno u Kvinsu pre 12 godina. Imamo 100% učinak. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života".

Na kraju se zahvalio i publici koja se nadala meču.

"Nadam se da ćemo imati da uradimo mnogo sjajnih stvari za ovaj sport i tvojoj i mojoj zemlji. Hvala svima što ste došli i dajte veliki aplauz Joniju za sve što je stvorio", podvukao je Novak.

Trenutno 7. teniseru sveta preostaje singl i duel drugog kola protiv Pabla Anduhara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.