Edmund iznenadio Novaka, a Novak njega oduševio

Izvor: B92, 26.Mar.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edmund iznenadio Novaka, a Novak njega oduševio

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković bio je prijatno iznenađen igrom mladog Kajla Edmunda posle njihovog duela.

Srpski teniser svaladao je Britanca sa 6:3, 6:3, a Edmund je tokom meča pokazao veliki potencijal.

Zanimljivo je da je 21-godišnji momak rodom iz Johanesburga pred duel rekao da nema nameru da izađe na teren sa željom da osvoji po tri gema u setu jer je to gubitnički stav, ali je na kraju baš tolijko gemova uzeo u oba seta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Đoković je bio pun reči hvale za 87. igrača na ATP listi.

„Edmund definitivno ima potencijal da iskorači i dođe do najvišeg nivoa. Veoma prijatno sam iznenađen njegovom igrom, njegovom strašću na terenu. Kada imate Endija Marija kao nekoga ko može da vam bude mentor, onda je to velika prednost za vas. Ima mnogo vremena ispred sebe, ali je do sada iskoristio većinu tog vremena“, rekao je Đoković.

Mladi Britanac bio je oduševljen Novakovim pohvalama i otkrio je šta mu je srpski teniser rekao dok su se rukovali na mreži.

„Rekao mi je: ’Svaka čast, ako nastaviš da igraš tako imaš sjajnu budućnost ispred sebe’. To je sjajno čuti od nekoga kao što je Novak“, rekao je Edmund.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.