Đokovići jahtom ne mogu u Hrvatsku

Izvor: B92, 12.Jun.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovići jahtom ne mogu u Hrvatsku

Dubrovnik -- Hrvatska policija nije jutros dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Lučka kapetanija u tom gradu prethodno odobrila uplovljavanje.

"Veoma smo razočarani, bez obzira na to što su sve vreme znali o kome je reč, bez razloga su nas držali tri i po sata na graničnom prelazu, iako nismo prekršili nijedan zakon", izjavio je Srđan Đoković, otac srpskog tenisera. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Pustili su nas tek kada smo platili kaznu, ali tada više nismo imali volje za odlazak u Dubrovnik i vratili smo se za Tivat", kaže on.

Na jahti su osim Srđana bili i njegova supruga Dijana, Novakova braća Marko i Đorđe, kao i članovi posade.

"Tri i po sata nismo mogli da mrdnemo, čak ni kučetu koje je bilo sa nama nisu dozvolili da ode do toaleta", objasnio je Srđan Đoković.

Do problema na granici došlo je iz prilično nerazumljivih razloga pošto je kapetan broda "Dijana" Ivan Žegura pre isplovljavanja iz marine "Porto Montenegro" u Tivtu kontaktirao lučku kapetaniju u Dubrovniku i dobio uverenje da je ulazak u taj grad izvodljiv ukoliko "ne ide ispod otoka i ne ulazi u teritorijalne vode Hrvatske više od 12 milja, koliko je prema zakonu dozvoljeno".

"Upravo tako smo i uradili, međutim, na graničnom prelazu u Dubrovniku rekli su nam da policija ne dozvoljava ulazak jer smo povredili teritorijalne vode Hrvatske. Rekli su nam da je trebalo prvo da se javimo u Cavtat i da zato moramo da platimo kaznu od 1.000 kuna (nešto više od 130 evra). Nije problem u kazni, nego u tome što su policajci bili veoma neprijatni", pojasnio je Žegura.

On kaže da su ga "šetali od banke do banke da razmeni novac, a pošto je bila nedelja u pomoć je priskočio upravo hrvatski kapetan koji mu je odobrio dolazak i on mu je razmenio novac".

"Ovo je zaista neuobičajena i potpuno čudna situacija. Nismo prekršili zakon, a zadržani smo, uz to i platili kaznu", rekao je Žegura.

Kapetan Vedran Cvjetković iz lučke kapetanije u Dubrovniku, je, prema rečima Žegure, odobrio ulazak u Hrvatsku.

"Žao mi je zbog svega što se dogodilo jer je ispalo da sam prevario kolegu. Ostajem pri stavu da jahta 'Dijana' nijednog trenutka nije prekršila zakon. Međutim, očigledno da neka službenica na carini ne zna za odredbu od 12 milja i tu je nastao problem", rekao je Cvjetković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đokovići nepoželjni u Dubrovniku?

Izvor: B92, 12.Jun.2011

Hrvatska policija nije dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića..."Veoma smo razočarani, bez obzira na to što su sve vreme znali o kome je reč, bez razloga su nas držali tri i po sata na graničnom prelazu, iako nismo prekršili...

Nastavak na B92...

Đokovićima zabranili ulaz u vode Dubrovnika

Izvor: Mondo, 12.Jun.2011

Hrvatska policija nije jutros dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića zbog navodno pogrešnog prilaza teritorijalnim vodama Hrvastke. Posle tri sata zadržavanja i plaćene kazne od 130 evra Đokovići se okrenuli nazad za Tivat.

Nastavak na Mondo...

Đokovićeva jahta nije mogla u Dubrovnik

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2011

Hrvatska policija nije dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, prenose mediji u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đokoviće nisu hteli da puste u Hrvatsku

Izvor: Svet plus, 13.Jun.2011, 13:41

Hrvatska policija juče nije htela da dozvoli ulazak jahte porodice Novaka Đokovića u Dubrovačku luku.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.