Izvor: RTS, 21.Jun.2021, 08:39

Đoković započeo 326. sedmicu na prvom mestu, sledi odbrana titule na Vimbldonu

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković započeo je 326. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste i nastavio da produžava sopstveni rekord. Đoković je zadržao isti broj bodova kao i prošle nedelje i sa lepom prednošću dočekuje Vimbldon, koji počinje za tačno sedam dana.
Novak i dalje ima 12.113 bodova i uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da uveća prednost nad drugoplasiranim Danilom Medvedevom, koji je turnir u Haleu završio već u drugom kolu.

Rus je izgubio 90 bodova i trenutno je na 10.053, što je 2.060 manje od prvoplasiranog Đokovića.
Na trećoj poziciji ostao je Rafael Nadal, ali je izvesno da će izgubiti 600 bodova jer je pre dve godine dogurao do polufinala, a ove uopšte neće nastupiti u Londonu.
Priliku da ga preteknu imaju četvrtoplasirani Stefanos Cicipas, petoplasirani Dominik Tim i Aleksander Zverev koji je na šestoj poziciji.
Top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Roberto Bautista Agut.
Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je nazadovao za jedno mesto i sada je 41. sa 1.540 bodova, tri stepenika niže je Filip Krajinović (1.479), dok je Miomir Kecmanović na 47. poziciji. Laslo Đere je popravio plasman za jedan podeok i trenutno je 54. igrač planete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.