Đoković vs Anderson - Prethodni put su se sastali takođe na Vimbldonu, bilo je dramatično...

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković vs Anderson - Prethodni put su se sastali takođe na Vimbldonu, bilo je dramatično...

Nema mnogo vremena za uživanje u veličanstvenoj pobedi nad Nadalom, već sutra je finale.

Novak Đoković danas je i definitivno potvrdio da se vratio na šampionski nivo, posle više od pet sati borbe savladao je Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona i sutra od 15 časova boriće se za titulu sa južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Na prvi pogled, Novak je sutra veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << favorit, ali i jedan i drugi su veoma iscrpljeni posle polufinalnih duela, pa nas po svemu sudeći očekuje još jedan uzbudljiv meč.

Kevin Anderson je, svakako, najprijatlnije iznenađenje turnira. U četvrtfinalu je posle 0:2 uspeo da napravi veliki preokret i savlada branioca trofeja Rodžera Federera, a onda je u polufinalu juče bio bolji i od američkog ''bombadera'' Džona Iznera, ali posle više od šest sati borbe.

Novak Đoković ima bolji međusobni skor od sutrašnjeg rivala, ali se nisu često sastajali, svega šest puta, a naš teniser vodi sa 5:1 u pobedama.

Zanimljivo je da su Đoković i Anderson svoj prethodni susret imali baš na Vimbldonu, pre tri godine, u vreme kada je Nole bio na vrhuncu forme. Tada su se sastali u trećem kolu turnira, kada je Anderson bio blizu velikog iznenađenja, vodio je sa 2:0 u setovima, ali je Nole uspeo da napravi preokret i trijumfuje sa 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5.

Đoković je potom nastavio sa pobedama i te 2015. je i osvojio svoj treći trofej na Vimbldonu.

Da li je sutra vreme i za četvrti?
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.