Đoković u četvrtfinalu Australijan opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2020, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijen opena, pošto je sa maksimalnih 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4) savladao Argentinca Dijega Švarcmana za nešto više od dva sata igre. Naredni rival biće mu Miloš Raonić.

Tako je Đoković na izvestan način "osvetio" Dušana Lajovića, kojeg je Švarcman savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prethodnoj rundi i time sprečio srpski duel u osmini finala prvog grend-slema u sezoni.

Rezultat po setovima bio je 6:3, 6:4 i 6:4, u okršaju u kojem je Novak bio daleko bolji igrač.

Prvi se protekao je dobroj igri na obe strane u prvih sedam gemova, da bi onda srpski as napravio brejk za vođstvo od 5:3 i mirno priveo taj deo igre u svoju korist za 6:3, za 40 minuta na jakom suncu u Melburnu.

No, tada je usledio najbolji deo meča za Novaka danas, pošto je sa vezao šest poena u nizu (tri na kraju prvog i tri na početku narednog seta).

Dakle, drugi set Novak je ostvario sa dva brejka, ali potom dozvolio Švarcmanu da vrati jedan i smanji rezultat na 3:1.

Međutim, to je bilo sve što je argentinski teniser "dobio" danas, pa je drugi set završen rezultatom 6:4.

Treći i poslednji set bio je u egalu do petog gema, kada Đoković oduzima servis rivalu i dolazi do brejka koji je, ispostaviće se, odlučio poslednji set (6:4) i na kraju doneo drugom reketu sveta plasman u novo četvrtfinale u Australiji i ukupno 45. na grend-slem turnirima.

Tamo ga već čeka Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić, koji je takođe sa 3:0 u setovima bio bolji od Hrvata Marina Čilića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.