Đoković spasao dve meč lopte i izborio treći set!

Izvor: RTS, 18.Maj.2019, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković spasao dve meč lopte i izborio treći set!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Huana Martina del Potra četvrtfinale mastersa u Rimu. Đoković i Del Potro zatvaraju program u kompleksu "Foro Italiko", direktan prenos meča je na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a na našem portalu možete pratiti tok meča i kretanje rezultata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
00.27 – Dva relativno mirna gema na početku drugog seta i rezultat je 4:6, 7:6 (8-6), 1:1.

00.17 – Đoković u taj-brejku dobio drugi set! Na ivici "ambisa" našao se srpski igrač jer je konstantno jurio prednost rivala u 13. gemu. Del Potro je imao dve meč lopte, kod prve je promašio forhend koji ga izuzetno služio do tada, dok je kod druge Novak odigrao sjajnu skraćenu loptu. Pala je koncentracija Argentincu i Đoković je izjenačio na 1-1 u setovima – 4:6, 7:6 (8-6).
00.04 – Igraće se taj-brejk drugog seta, pošto su obojica dobila još dva gema i izborila dodatni.
23.53 – Del Potro ne prestaje da "bombarduje" forhendom, jedan od tih udaraca je išao i 172 kilometara na čas i izjednačio je na 4:6, 5:5.

23.49 – Đoković ispustio prednost brejka! Iako se očekivao rutinski završetak seta, desio se neshvatljiv pad koncentracije kod našeg asa. Huan Martin je sa dva beskompromisna udarca naplatio grešku Srbina, koji je dobio i opomenu zbog prekoračenja vremenskog roka za servis, pa je napravio još jednu grešku i ostao bez prednosti za 4:6, 5:4.
23.40 – Novak ekspresno dobija novi gem i na korak je do izjednačenja u setovima – 4:6, 5:2.
23.35 – Đoković konačno pravi brejk! Posle niza propuštenih, srpski teniser konačno realizuje jednu priliku. Opao je procenat prvog servisa Argentinca, Đoković došao do dve brejk lopte i drugu pretvorio u vođstvo zbog lošeg odskoka i promašaja Del Potra za 4:6, 4:2.
23.32 – Ušlo se u nešto mirniji ritam u ovom delu seta, nije bilo brejkova i trenutno je 4:6, 3:2.
23.20 – Gde je stao u prvom, tu je Srbin nastavio u drugom setu – propuštenom brejk loptom. Doduše, sada je Argentinac pogodio as i izjednačio u drugom setu. Rezultat je 4:6, 1:1.

23.13 – Posle prvog dela igre napravljena je duža pauza zbog lošeg stanja terena. Nije mnogo pomoglo ni kvašenj, ali je osvajač 15 grend slemova dobro počeo drugi set (4:6, 1:0).
23.06 – Đoković izgubio prvi set! Nema drugog razloga za gubitak prvog seta, osim propuštenih brejk šansi. Novak je propustio ukupno šest, a Del Potro u finišu sjajnim bekhendima došao do 4:6.
22.50 – Opet je bilo blizu izjednačenja, ali je veliki broj grešaka koštao Đokovića. Kod 0:30 je izbacio dva laka forhenda u aut i dozvolio rivalu da ode na 3:5.

22.44 – Del Potro prvi pravi brejk! Propuštene prilike došle su na naplatu Đokoviću u sedmom gemu. Argentinac je igrao sve bolje, slao "projektile" iz forhenda, pa ga nije omelo ni što je prvu šansu upropastio lošim riternom. Izborio se za drugu i u tom poenu imao potpunu kontrolu, nateravši forhendima Novaka na grešku – 3:4.
22.38 – Novak ponovo bez brejka! I u ovom gemu je Srbin došao do šanse, posle drop-šota i neverovatne razmene koja je trajala 32 udarca. Ipak, kako je on podizao nivo igre, tako je Delpo parirao. "Div iz Tandila" je pogodio nekoliko izuzetnih forhenda, pa je uz odlične voleje to bilo dovoljno za 3:3.
22.27 – Đoković propustio dve brejk prilike! Prvi put od početka meča Novak je stigao do šanse da naudi rivalu. Do prve prilike je došao izuzetnim lobom, ali nije uspeo da je materijalizuje. Argentinac je neutralisao i drugu brejk loptu agresivnom igrom i izjednačio na 2:2.

22.16 – Srpski igrač nije previše ubedljivo osvajao gemove, ali je prolazio bez problema. Ponovo je servis bio dovoljno kvalitetan za novi gem – 2:1.
22.12 – I u drugom gemu u meču je rezultat bio 30:30. Malo je nedostajalo da Novak dođe do prilike, ali se Argentinac držao zahvaljujući dobrom servisu i izjednačio na 1:1.
22.08 – Đoković je osvojio prvi gem u meču u kojem je izgubio dva poena. Oba svojim greškama, ali je ipak bilo više onih kvalitetnih i poveo je 1:0.
22.04 – Počeo meč Đokovića i Del Potra u Rimu.

Srbin i Argentinac su u četvrtak morali da odigraju po dva meča, pošto je celokupan program za sredu odložen zbog obilnih padavina u prestonici Italije.
Novak je eliminisao Denisa Šapovalova i Filipa Kolšrajbera, dok je Del Potro bio bolji prvo od Davida Gofena, a potom i od Kaspera Ruda.
Biće ovo jubilarni, 20. međusobni susret dvojice igrača – Đoković vodi 15-4 u pobedama, a dobio je i poslednja četiri okršaja.
Bolji iz ovog meča će se za finale boriti sa Dijegom Švarcmanom, koji je u dva seta "preslišao" Keija Nišikorija.
U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, što će biti repriza njihovog meča iz Madrida.
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako ga pobediti? Novak spasio dve meč-lopte, igra se treći set!

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2019

Srpski teniser Novak Đoković proslavio je osvajanje drugog seta kao da je pobedio...Huan Martin Del Potro je imao sve...Vodio je sa 1:0 u setovima, vratio se od 5:2 u drugi set, imao dve meč-lopte u taj-brejku, ali nije pobedio...Jednu meč-loptu na svoj servis nije iskoristio, potom je Novak odigrao...

Nastavak na Sportske.net...

POLUFINALE - Srpski gladijator u Rimu nadjačao argentinskog!

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2019

Fantastična borba, Novak spasio dve meč-lopte i prošao u polufinale!..Novak Đoković je u polufinalu Rima...Srpski teniser je nakon velike drame stigao do pretposlednjeg koraka na ovom turniru, spasio je dve meč-lopte na impresivan način i dokazao da je trenutno najbolji igrač sveta. Nakon velike...

Nastavak na Sportske.net...

Novak u borbi za finale Rima

Izvor: RTS, 18.Maj.2019

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković sastaje se sa Argentincem Dijegom Švarcmanom u polufinalu Masters u Rimu. Borba za plasman u finale počinje u 20.00 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a na našem portalu možete pratiti tok meča i kretanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.