Đoković se obezbedio  nije imao toliku motivaciju u Londonu

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 15:15

"Đoković se obezbedio " nije imao toliku motivaciju u Londonu"

Novak Đoković je godinu završio na prvom mestu, ali i s porazom od Dominika Tima u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.

Austrijanac je bio bolji u sjajnom meču protiv Novaka u tri seta, pre nego što je u finalu izgubio od Rusa Danila Medvedeva.

Đokovićev trener Marijan Vajda govorio je o rezultatima svog učenika na kraju sezone.

"Novak možda nije imao toliku motivaciju, jer je praktično obezbedio mesto 'svetske jedinice' za kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine na turniru u Beču", pokušao je da ga opravda Slovak.

Simbolika je da je na poslednjem turniru u Londonu, pre nego što se preseli u Torino, pobedio baš Rus isto kao i pre 12 godina kada je Nikolaj Davidenko trijumfovao.

"Toliko je simbolike. Bilo je prelepo sve ove godine u Londonu, ali su sada uslovi bili teški. Bili smo u balonu. Mogao bi ponovo da se pokrene turnirski ringišpil".

Prema Vajdi, nova sezona biće vrlo zahtevna i Đoković, pre svega, za Australijan open kreće 10. decembra.

"Biće to vrlo naporno sa organizacione tačke gledišta. Videćemo kada počinje Australikjen open i da li će biti pripremnih turnira, koji su uvek po rasporedu. Bilo bi odlično kada bi bio balon kao u Njujorku i Parizu, da se sve održi u kompleksu u Melburnu", zaključio je.

Ono što je poznato da sigurno neće biti ATP kupa, na kome je Srbija sa Đokovićem osvojila trofej.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sada je sve jasno - Novak obeležio deceniju na izmaku, a evo i zašto!

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2020

Srpski as uprkos porazu u polufinalu Londona ostao nedodirljiv u dekadi na izmaku...Najbolji teniser sveta Novak Đoković obeležio je drugu deceniju 21. veka, a o tome svedoči i procenat pobeda u dekadi na zalasku...Đoković je prošlog vikenda poražen u polufinalu Završnog mastersa u Londonu,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.