Đoković se bori za jedno od najvećih dostignuća u tenisu

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković se bori za "jedno od najvećih dostignuća u tenisu"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o borbi za prvo mesto ATP liste na kraju godine.

Đoković u nedelju od 15 časova, duelom protiv Italijana Matea Beretinija, počinje Završni masters u londonskoj O2 areni.

Pred početak turnira Đoković je najviše pitanja dobio o borbi za "broj 1" sa Rafaelom Nadalom.

"Moje mišljenje je da je to jedan od dva najveća dostignuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tenisu - osvojiti Grend slem i biti broj 1 na kraju godine. U ovom delu karijere, što se tiče ciljeva i uspeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira", izjavio je Đoković.

Osvajač 16 Grend slemova osvrnuo se na uspehe Rodžera Federera i na odricanje tokom karijere profesionalnog tenisera.



"Rodžer je pričao o porodici, ja ne znam kako on sve ovo uspeva sa četvoro dece, ja se mučim sa dvoje. Trud je ogroman, ali mi svi volimo tenis, posvećujemo život ovom sportu, ali u isto vreme moramo da održavamo balans sa stvarima van terena, kao što su porodica i deca. Moramo da podržavamo nama bliske ljude kako bismo imali šansu da na kraju godine budemo najbolji",
konstatovao je Novak.

Pročitajte još "Poraz od Novaka u Londonu bio je za Rodžera razarajući"

Borba za "broj 1" na kraju sezone nije isključivo u Đokovićevim rukama i dosta toga će zavisiti i od Nadala, koji bi ulaskom u finale bez izgubljenog meča zagarantovao prvo mesto na kraju sezone.

"Veoma sam zadovoljan što sam u ovoj poziciji, ali u isto vreme pokušavam da što bolje shvatim da je dugovečnost nešto što sve više i više cenim", zaključio je Srbin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.