Đoković savladao Andersona za polufinale

Izvor: RTS, 12.Okt.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković savladao Andersona za polufinale

Đoković – Anderson 2:0 (7:6 (7:1), 6:3). Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Kevina Andersona sa 2:0 i plasirao se u polufinale Masters turnira u Šangaju. Suparnik našeg asa u borbi za finale biće Saša Zverev, a njihov duel u subotu od 10.30 možete pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a tok meča i kretanje rezultata pratićemo na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kevin Anderson je sigurno ušao u meč i ravnopravnom igrom čak imao i set-loptu u prvom setu, ali se Đoković odbranio i uveo set u taj-brejk koji je sa ubedljivih 7:1 pretvorio u vođstvo od 1:0.

Već na startu drugog seta situacija se znatno izmenila, jer je najbolji teniser Srbije odmah načinio brejk i poveo sa 3:0, a potom rutinski doveo set do kraja sa 6:3, do pobede po setovima sa 7:6 (7:1), 6:3 i plasmana u polufinale.
U borbi za finale Masters turnira u Šangaju, Novak Đoković će se sresti sa Sašom Zverevom, koji je u prvom četvrtfinalu nadigrao Kajla Edmunda sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.
Duel Đokovića i Zvereva za plasman u finale je u subotu od 10.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a tok meča i kretanje rezultata pratićemo na našem portalu. 
Tok meča:
10.27 – Kraj meča. Đoković je u polufinalu turnira.
10.24 – Anderson uspeva da odbrani preostale servis-gemove za 5:3, a Đoković servira za pobedu u meču i plasman u polufinale.
10.02 – Kraća pauza u drugom setu zbog medicinske pomoći koju je zatražio Kevin Anderson.
09.59 – Đoković na startu drugog seta oduzima servis protivniku za vođstvo od 2:0.
09.49 – Đoković osvaja prvi set sa 7:6. Naš teniser je odigrao perfektan taj-brejk, koji je dobio sa 7:1, oduzevši protivniku tri puta servis.

09.42 – U samom finišu servis-gema Đokovića, Anderson uspeva da dođe do prve brejk šanse, ali Novak nije dozvolio iznenađenje, već uspeva da sa 6:6 obezbedi taj-brejk u prvom setu.
09.32 – Južnoafrikanac dobija svoj servis-gem bez izgubljenog poena i sa 6:5 obezbeđuje taj-brejk. Đoković servira za ostanak u prvom setu.
09.30 – Novak rutinski osvaja svoj servis-gem za 5:5. Anderson servira za ostanak u setu.
09.26 – Anderson ponovo mora da spasava svoj servis-gem, ali na kraju ipak uspeva da dobije najduže igrani gem za 5:4.
09.06 – Anderson ponovo u krizi, a Đoković dolazi do prve brejk šanse. Iako je Anderson uspešno koristio servis kao svoje najjače oružje i čak ostvario pet asova u dosadašnjem toku meča, Đoković osvaja prvu brejk šansu, ipak Anderson uspeva da izjednači i odbrani svoj servis.

08.53 – Najbolji teniser Srbije dobija svoj prvi servis-gem bez većih problema, sa samo jednim izgubljenim poenom i izjednačuje na 1:1.
08.50 – Iako je Anderson dobro počeo meč, Đoković uspeva čak dva puta da dođe do izjednačenja pre nego što je Anderson uspeo da dobije svoj servis-gem.
08.45 – Počeo je duel Đokovića i Andersona za plasman u polufinale Masters turnira u Šangaju.
08.35 – Novak Đoković i Kevin Anderson izlaze na zagrevanje posle prvog četvrtfinalnog meča u kome je Saša Zverev nadigrao Kajla Edmunda sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Prvi na servisu biće Kevin Anderson.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.