Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 08:17

Đoković saopštio igračima da će masters u Madridu biti otkazan

Masters u Madridu, koji je trebalo da bude na programu od 12. do 20. septembra, gotovo izvesno će biti otkazan. Posle najava da postoji mogućnost otkazivanja, sve je mnogo jasnije sada, kada je predsednik Saveta igrača Novak Đoković, svojim kolegama poslao poruku da turnira u "magičnoj kocki" neće biti, prenosi "Marka". Zvanično saopštenje očekuje se u toku dana, posle sastanka održanog u ponedeljak.
Ovakva odluka doneta je zbog pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koronavirusa, kao i odluke koje se tiču putovanja i karantina pre i posle turnira.

Španski list ističe da su ATP i VTA postigli dogovor sa španskom vladom, tako da teniseri iz Njujorka, gde će biti održani turniri Sinsinati open i Ju-Es open, necće morati u karantin prilikom leta iz SAD u Evropu.
Međutim, to nije mnogo promenilo bezbednosnu situaciju, pa Marka navodi da se Đoković obratio kolegama u zajedničkom četu na "Votsapu", u kojem se nalazi 100 najboljih tenisera, i saopštio im da će takmičenje u Madridu biti otkazano.
Đoković je jasno poručio i upozorio igrače da ne mogu da odu na Ju-Es open, a da bez ikakve provere odigraju turneju na šljaci, tokom koje se očekuju još turniru u Rimu i Rolan Garosu. Otkazivanje Madrida direktno bi uticalo na turnir u Rimu, pošto italijanska vlada nije dala "amin" da karantin nije potreban.
Svetski broj jedan nada se da će rešenje biti pronađeno u naredna 24 sata, jer bi teniseri trebalo da već sledeće nedelje otputuju u Njujork.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.