Đoković sa navijačima uz vatromet proslavio rekord: Ovo je i uspeh cele Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 20:10

Đoković sa navijačima uz vatromet proslavio rekord: Ovo je i uspeh cele Srbije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković proslavio je večeras sa navijačima rekord po najvećem broju nedelja na vrhu ATP liste u istoriji, uz spektakularan vatromet ispred restorana "Novak" u Novom Beogradu.

Više stotina Đokovićevih obožavalaca strpljivo je čekalo svetskog broja 1.

"Hvala vam svima na podršci, hvala što ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došli. Danas je poseban dan, ništa ne bih uspeo bez vaše podrške i podrške moje porodice. Uspeh je i vaš, cele Srbije. Kada sam osvojio Vimbldon 2011. i došao u Beograd osetio sam vašu podršku, znam da vam često kidam živce, kidam ih sebi, ali tako je slađe", rekao je Đoković.

Istakao je da ovakve dane treba proslaviti i poručio da u njemu "ima još želje i gladi za novim pobedama".

Đoković je danas započeo 311. nedelju na vrhu ATP liste, čime je srušio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja.

Svetski broj 1 postao je najbolji u istoriji po tom parametru i proći će još dugo vremena da ga neko ugrozi na toj poziciji, ukoliko se to uopšte ikad desi.

Njegov rekord bio bi još ubedljiviji da prošle godine zbog pandemije korona virusa ATP lista nije bila "zamrznuta" pet meseci.

Beograd slavi Novaka Đokovića i njegov najveći uspeh

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević i v.d. sekretara za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković primili su srpskog proslavljenog tenisera Novaka Đokovića u Starom dvoru povodom toga što je od danas teniser sa najviše nedelja provedenih na čelu ATP liste, ukupno 311.

Tim povodom večeras su na fasadi Starog dvora prikazani Novakovi uspesi, njegovi najbolji potezi, pobede i osvajanje titula, saopšteno je iz Službe za informisanje Grada Beograda.

Vesić je istakao da im je velika čast i zadovoljstvo da ih večeras u Skupštini grada poseti Novak Đoković.

''Mi smo njemu u čast organizovali proslavu povodom toga što je danas zvanično postao najbolji teniser svih vremena. Napravili smo projekciju na fasadi Starog dvora. Naši najznačajniji objekti, mostovi, fontane, osvetljeni su u boji zastave Srbije. Na bilbordima su poruke zahvalnosti Novaku. Kada smo to organizovali nismo znali da je Novak u Beogradu. Pozvao me je juče i rekao da bi mogao da dođe u Skupštinu grada. Sve nas je prijatno iznenadio, a ispred Starog dvora je bila prava euforija. Hvala mu, još jednom je pokazao koliko je veliki i koliko voli svoj Beograd'', rekao je Vesić.

Novak Đoković zahvalio je svima na predivnoj proslavi u njegovu čast i istakao da je Beograd mora da se doživi da bi se voleo, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliko slavlje i spektakularan vatromet Đokovića u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković proslavio je večeras s navijačima rekord po najvećem broju nedjelja na vrhu ATP liste u istoriji, uz spektakularan vatromet ispred restorana "Novak" u Novom Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.