Đoković je šampion Tokija

Izvor: RTS, 06.Okt.2019, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković je šampion Tokija

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković osvojio je prvu titulu šampiona na turniru u Tokiju savladavši Australijanca Džona Milmana sa 2:0, po setovima 6:3,6:2. Našem asu je za ubedljivu pobedu u njegovom 110. finalu u karijeri trebalo sat i 10 minuta igre.
Već na startu meča Novak Đoković je osvojio brejk na drugom servis gemu protivnika a potom gotovo rutinski održao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razliku za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Slična situacija se ponovila i na početku drugog seta ali je Đoković nastavio još žešće i oduzeo dva brejka Milmanu, potom samouvereno potvrđivao prednost i održavao razliku do konačne pobede i osvajanja prve titule na turniru u Tokiju.
Posle ove pobede na turniru u Tokiju Novak Đoković neće imati mnogo vremena za slavlje, jer ga već za par dana čeka izlazak na teren turnira u Šangaju gde brani prošlogodišnju titulu.

Novak je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela između Šapovalova i Tijafoa.
Tok meča:
09.55 -Novak Đoković je šampion Tokija!
09.49 - Milman osvaja svoj servis gem a Đoković na 5:2 servira za osvajanje drugog seta i pobede u finalu turnira u Tokiju.
09.36 - Novi brejk za Đokovića. I na drugom servis gemu Novak osvaka nekoliko brejk šansi. Milman uspeva da se odbrani u par navrata, ali naš teniser treću pretvara u prednost od 3:0 u drugom setu.
09.24 - Brejk za Novaka na početku drugog seta! Već na prvom servis gemu protivnika Đoković osvaja novu brejk šansu koju odmah pretvara u vođstvo od 1:0 u drugom setu.
09.17 - Novak osvaja prvi set! Đoković servira na 5:3 i osvaja prvi set sa 6:3 u duelu sa Milmanom.

09.13 - Milman uspeva da sačuva svoje preostale servis gemove i Novak na 5:3 servira za osvajanje prvog seta.
09.01 - Novak bez izgubljenog poena potvrđuje brejk i prednost od 4:1 u prvom setu.
08.59 - Brejk za Đokovića! Već na Milmanovom drugom servis gemu Đoković osvaja dve brejk šanse od kojih već prvu koristi za predost od 3:1.
08.52 - I milman osvaja svoj prvi servis gem za 1:1 u prvom setu.
08.47 - Počeo je finalni duel Đokovića i Milmana. Posle prva dva izgubljena poena i 0:30, Đoković serijom osvojenih poena osvaja svoj prvi servis gem za 1:0.  
08.37 - Igrači su izašli na teren, počeli su zagrevanje i uskoro se očekuje početak finala. Prvi servira Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.