Ništa od bronzane medalje, Đoković poražen od Buste, pa predao meč u miks dublu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2021, 10:11

Ništa od bronzane medalje, Đoković poražen od Buste, pa predao meč u miks dublu

Srpski miks dubl u sastavu Nina Stojanović i Novak Đoković predao je danas meč za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Đoković i Stojanovićeva trebalo je da igraju protiv para iz Australije Ešli Barti i Džon Pirs, koji će odličje dobiti bez borbe.

Đoković je prethodno izgubio meč za treće mesto u singlu od Španca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pabla Karanja Buste posle tri seta i skoro tri sata igre, a zbog iscrpljenosti najboljeg tenisera sveta, srpski par morao da preda meč u miksu.

Karenjo-Busta savladao je Đokovića sa 2:1 po setovima 6:4, 6:7, 6:3.

Novak nije uspeo da se domogne medalje. Delovao je iscrpljeno tokom celog meča. Uspeo je da osvoji drugi set, međutim, nije imao snage za kompletan preokret, pa je bronzana medalja otišla u ruke Španca.

Delovalo je da je Novak sa malo energije ušao u ovaj meč. Očigledno da je poraz u polufinalu teže delovao na njega. Pretio je u prva dva gema na servis protivnika i propustio svoje šanse. Međutim, u petom gemu Španac je oduze servis našem teniseru.

Pokušao je Novak da se vrati u desetom gemu, ali je propustio još dve šanse i Španac osvaja prvi set sa 6:4.

Drugi set doneo je sigurnu igru na obe strane. Teniseri su osvajali svoje servise, ne dozvolivši protivniku da osvoji brejk priliku. Tako da je set rešen u taj-brejku.

Na startu tri mini-brejka, naš as je napravio dva. Ipak protivnik uspeva da vrati mini-brejk i prvi stigne do meče lopte. Međutim, Novak je bio siguran na svoj servis, a potom je osvojio i protivnikov i tako rešio drugi set u svoju korist, 8:6 u taj-brejku.

Na početku odlučujućeg seta naš teniser je propustio brejk šansu. Već u narednom gemu Karenjo-Busta oduzima servis našem teniseru i tako dolazi do brejka prednosti - 0:2.

Čekao se odgovor Đokovića, međutim Španac mu nije dozvolio da se razmaše. Koncentrisao se na svoj servis i mirno priveo meč kraju, 6:3 u odlučujućem setu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.