Đoković s razlogom grmeo na sudiju: Koliko dugo sudiš ovde? Nemaš pojma o tenisu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Nov.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković s razlogom grmeo na sudiju: Koliko dugo sudiš ovde? Nemaš pojma o tenisu (VIDEO)

Novak Đoković besan? Jeste, ali ovoga puta s razlogom!

Tokom meča sa Davidom Gofanom, koji je olako dobio rezultatom 2:0, Đoković je grmeo na sudiju Marfija zbog jedne amaterske odluke.

Naime, sudija mu je dao zvaničnu opomenu zbog prekoračenja vremena što je Novaka poprilično razljutilo. Iz razloga što je to učinio već kod prvog puta.

Foto: AP/Tanjug

Novak je smatrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da je sudija mogao najpre nezvanično da mu skrene pažnju.

- Slučajno sam jednom prekoračio vreme za nekoliko sekundi i to nakon što smo obojica odigrali sjajan poen. Samo sam otišao po peškir i ti si mi dao opomenu?! Jedan jedini put, i odmah opomena, to nije pošteno. Koliko dugo sudiš ovde? Sada vidim da nemaš pojma o tenisu - jasan je bio Đoković.



A posle meča je za izveštača Telegrafa iz Londona rekao:

- Tražio sam razjašnjene od sudije, a posle meča i od supervizora Toma Barnsa povodom situacije koja se odigrala već u četvrtom gemu meča, gde sam, bez ikakvog prethodnog upozorenja, opomenut za prekoračenje vremena pri servisu od nekoliko sekundi.

Kada se uzmu u obzir svi ostali potezi koji prate taj period pre ponovnog početka igre, vreva iz publike, korišćenje peškira i slično, više nego čudno je na taj način manifestovati odsustvo osećaja za to što prati pripremu igrača za servis, na ovom nivou tenisa i takmičenja. Ne radi se o bilo kakvom “konfliktu”, već o nečemu što ja smatram da predstavlja osnovno razumevanje za igračku praksu, fer-plej i poštovanje igre.

Naravno, ne bežim od toga da sam jedan od igrača čija rutina u pripremi za servis traje najduže – i smatram da je potpuno u redu da budem upozoren zbog toga, ali ne i bez bilo kakve prethodne naznake od strane sudije, a tek naročito ne bukvalno na početku meča. Mi nemamo štoperice pored terena koje nam mere vreme pred servis, i treba razumeti igrače i samu prirodu igre ako se i desi to da se to vreme prekorači - zaključio je Novak u razgovoru sa izveštačem Telegrafa Vukom Brajovićem.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Đoković grmio na sudiju: Koliko dugo sudiš ovde? Nemaš pojma o tenisu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2016

Srpski teniser je nakon meča sa Gofanom detaljno objasnio izvještaču Telegrafa šta se zapravo dogodilo...Tokom meča sa Davidom Gofanom, koji je olako dobio rezultatom 2:0, Đoković je grmeo na sudiju Marfija zbog jedne amaterske odluke...Naime, sudija mu je dao zvaničnu opomenu zbog prekoračenja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.