Izvor: RTS, 23.Maj.2022, 23:10

Đoković rutinski do pobede protiv Nišioke i plasmana u drugo kolo

Novak Đoković savladao Japanca Jošihito Nišioku sa 3:0 po setovima 6:3, 6:1, 6:0 i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, gde ga očekuje duel sa boljim iz duela Bolcana i Korije.
Novak je uspe da slomi upornog Japanca i uspešno započne odbranu titule na Rolan Garosu. Protivnik je pružio kakav-takav otpor u prvom setu. Potom je naš teniser pojačao i Nišioka nije imao rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovu igru. Tek na momente je uspeo da parira, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti. Na kraju ubedljiva pobeda našeg tenisera i plasman u narednu fazu takmičenja.

Na startu meča Novak je imao problema sa prvim servis, Japanac je to koristio i konstantno pretio. Propustio je Nišioka u prvom setu četiri brek prilike. Đoković je u šestom gemu uspeo da iskoristi svoju šansu i oduzme servis protivniku.
Potom je u osmom gemu nije iskoristio set loptu na servis protivnika, da bi na svoj servis bio siguran i osvojio prvi set.
U drugom setu Novak je bio silovit. Nije dozvolio protivniku da osvoji nijedan svoj servis. Jedini gem koji je Japanac osvojio bio je na sevis Novaka pri vođstvu našeg tenisera od 5:0. Potom je Đoković još jednom oduzeo servis Nišioki za 6:1 u drugom setu.
Treći set doneo je "odrađivanje" posla za našeg tenisera. Već u drugom gemu oduzeo je servis protivniku. Japanac se nije predavao pokušao je da uzvrati, ali nije uspeo da iskoristi svoju brejk priliku.
Novim brejkom Đoković je stigao do velikih 4:0. Naš teniser je želeo što pre da napusti teren i uspeo je. Vezuje još dva gema, jedan brejk, i stavlja tačku na ovaj set i meč - 6:0.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković rutinski na startu Rolan Garosa

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2022

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Jošihita Nišioka sa 3:0 u setovima, na startu Rolan Garosa.

Nastavak na Radio 021...

B92.net na Novakovom meču " ovacije nadjačale zvižduke FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 09:55

Noćne sesije na Rolan Garosu definitivno su unele novi život, bar kada je u pitanju atmosfera na stadionu...Drugog dana takmičenja, čast da u večernjem terminu odigra svoj meč, pripala je najboljem na svetu, Novaku Đokoviću...Srpski teniser je rutinski eliminisao Jošihita Nišioku (6:3, 6:1,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.