Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 10:07

Đoković prvi put o napadima na njega: Kao da postoji lov na veštice

„Novi sistem bodovanja najkorektniji prema svima“, smatra Novak

Godinama je Novak Đoković trn u oku medijima sa Zapada, otprilike od dana kada je počeo da ruši duopol Federera i Nadala i kada je postao gazda svetskog tenisa.

Ali ovakva hajka kakva se intenzivno vodi u poslednje dve nedelje, zbog Adrija tura, to je nešto nezapamćeno. Obrušili su se znani i neznani na Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i prvi put ga doveli u situaciju da se osvrne na svu tu pljuvačinu, priznajući da se dešava nešto što nije normalno.

Poređenja radi, pre neki dan je na turniru u Atlanti utvrđeno da ima tenisera koji su se zarazili koronom, pa niti ih je neko digao na stub srama, niti je turnir prekinut.

Đoković je u utorak počeo sa treninzima, ali u razgovoru za Žurnal osvrnuo se na to razapinjanje u svetskim medijima, u kojem dobrim delom učestvuju i neke njegove kolege teniseri.

U poslednje vreme vidim samo kritike, mnoge zlonamerne. Očigledno da postoji nešto više od te kritike, kao da postoji neka agenda, kao da je lov na veštice. Mora neko da padne, neka ličnost, neko veliko ime da bude glavni krivac za sve. Ostavljam drugima da procene da li je to korektno i ljudski. Po meni nije, moj stav je da moramo da učimo iz svega ovoga i da se u hodu prilagođavamo“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je još jednom naglasio da je ideja oko Adrija tura bila plemenita, da je sve urađeno iz najboljih namera.

Moja namera je bila čista, iz srca sam hteo da organizujem humanitarni turnir i da pomognem TSS i regionalnim savezima i regionalnim igračima, jer osećam potrebu kao vodeći teniser sveta da uradim tako nešto ako sam imao mogućnosti. Pratili smo sve propise i zakone, ni za šta ne možemo da budemo okrivljeni jer nismo prekršili nijedan propis, sve je bilo preporučeno. Bili smo svakodnevno u kontaktu sa Vladom Srbije. Da li su neke stvari mogle da izgledaju drugačije? Verovatno da, ali mi smo se potrudili da uradimo najbolje što smo mogli u tom trenutku. Iz toga treba izvući pouke, ne samo sa Adrija tura, nego i sa egzibicije Atlanti i ustanoviti šta je najbolji za sledeći korak, za nas kolektivno kao tenis".

Pre dva dana je objavljen i novi način bodovanja za ATP listu, iznuđen pandemijom i obustavom igranja. Ogleda se u sabiranju bodova u prethodna 22, a ne 12 meseci.

Mi smo o tome diskutovali u Savetu igrača i kolektivno se opredelili za tu opciju. Najveći razlog zašto je ta opcija najbolja u ovom trenutku je što štiti igrače koji ne žele da se izlažu riziku da putuju“.

Odmah su krenule spekulacije kome ovaj novi sistem više odgovara, Nadalu ili Đokoviću.

Nemam nikakav komentar, mislim da je ova varijanta liste i sistem bodovanja najkorektniji prema svima. Naravno, biće uvek grupa igrača koji će se osećati oštećenim, ali cela suština donošenja ove odluke je da smo mi kao ATP i Savet igrača hteli da zaštitimo sve tenisere koji ne žele da igraju. Ima tenisera koji ne žele da idu u Ameriku jer je takva situacija i nije fer oduzeti im bodove od prošle godine kada nemaju priliku da ih brane“, rekao je Novak za Žurnal.

Priznao je srpski as da nije siguran da će igrati na US openu, pogotovo što je zdravstvena situacija u SAD i dalje jako loša, a plan mu je da nastupi na turnirima u Evropi, od Rolan Garosa do mastersa u Rimu i Madridu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.