Đoković u četvrtfinalu Vimbldona!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 04:33

Đoković u četvrtfinalu Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je pohod ka tituli na Vimbldonu i plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Timom van Rajthovenom iz Holandije. Đoković je potvrdio da u ovom trenutku ne postoji veći specijalista za travu od njega i trijumfovao je rezultatom 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Ovo je bila Novakova 25. pobeda u nizu na travnatoj podlozi, a podsetimo da je poslednji put na Vimbldonu izgubio daleke 2017. godine.

Buzkova, Marija i Niemajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u četvrtfinalu Vimbldona

Češka teniserka Marija Buzkova, Nemice Tatjana Marija i Jul Niemajer plasirale su se danas u četvrtfinale Vimbldona.

Buzkova je u osmini finala pobedila francusku teniserku Karolin Garsiju sa 7:5, 6:2. Čehinja će u četvrtfinalu igrati sa pobednicom meča između Uns Džabir iz Tunisa i Belgijanke Eliz Mertens, koji je na programu kasnije večeras

Tatjana Marija je u osmini finala pobedila Letonku Jelenu Ostapenko 5:7, 7:5, 7:5. Nemačka teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv zemljakinje Jul Niemajer, koja je bila bolja od Britanke Heter Votson 6:2, 6:4.

Preostala četiri meča četvrtfinala Vimbldona u ženskoj konkurenciji biće odigrana u ponedeljak.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 40,35 miliona funti.

Ovo je bila Novakova 25. pobeda u nizu na travnatoj podlozi, a podsetimo da je poslednji put na Vimbldonu izgubio daleke 2017. godine.

Postojala je bojazan da ovaj meč ne bude završen u nedelju uveče, pošto od 23 časa po lokalnom, odnosno po ponoći po našem vremenu u Londonu sledi policijski čas i tenis posle toga ne može da se igra.

Ipak, srpski as je uspeo da odigra dovoljno dobro i dovoljno brzo kako bi se pre nastanka policijskog časa plasirao u četvrtinu finala.

Prvi set nije bio problematičan za Novaka Đokovića pošto je samo samo jednim izgubljenim poenom osvojio prvi gem, da bi odmah potom usledio brejk koji je odmah i potvrđen.

Van Rajthoven se upisao za 3:1, da bi onda srpski as lako došao do 5:2, pa je zahvaljujući brejku u osmom gemu uspeo ubedljivo da slavi i osvoji prvi set.

Drugi set je bio potpuno drugačiji od prvog i treba se priznati dosta naporniji za obojicu tenisera. Nastavili su sa dugim razmenama, vlada je velika borba za svaki poen i posle šest odigranih gemova bilo je 3:3 i brejkova nije bilo.

Odmah u sledećem usledio je brejk – holandski teniser je nošen publikom uspeo da slomi Novaka Đokovića i da ga iznenadi i dođe do jako lepog vođstva od 4:3 u drugom setu.

To vođstvo je van Rajthoven pretvorio u osvajanje drugog seta, rezultatom 6:4 je nadigrao Novaka Đokovića i upisao se na tabli za 1-1, što je nagovestilo da meč može da se ne završi u nedelju uveče.

Nije Novak to smeo da dozvoli i znao je to. Počistio je van Rajthovena u trećem setu, dozvolivši mu samo jedan jedini gem. Dakle, 6:1 za oko 20 minuta igre i to je lako moglo da bude 6:0.

"Krompir" takozvani je izmakao zahvaljujući snažnom servisu holandskog tenisera koji je uradio dovoljno da ne bude baš počišćen u tom delu susreta, ali ni u nastavku se nije bolje proveo.

Đoković odmah na početku četvrtog seta pravi brejk, odradili su njegovi ritern udarci neverovatno dobar posao, pa je usledila potvrda brejka, a onda i odgovor van Rajthovena, 2:1.

Nije mogao protiv srpskog asa nikako. Za tren oka je Đoković "našamarao" lopticu i pogodio to što treba, igra Tima van Rajthovena se potpuno raspala i posle šestog brejka bilo je 5:2 za Novaka koji je servirao za pobedu.

On je bez većih problema potvrdio dominaciju na svom servisu i plasirao se u četvrtfinale gde će igrati protiv Janika Sinera.

Ćaćić i Krunićeva u osmini finala miks dubla

Srpski mešoviti dubl Nikola Ćaćić i Aleksandra Krunić, plasirao se u osminu finala na Vimbldonu, pošto su danas na startu takmičenja pobedili nemačko-američki par Kevin Kravic i Nikol Melihar-Martines 3:6, 6:3, 6:3.

Ovaj meč je počeo u subotu, ali je zbog mraka prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:1 za srpski par.

Ćaćić i Krunićeva su danas nastavili sa dobrom igrom, zadržali su prednost i zasluženo su stigli do pobede. Meč je ukupno trajao sat i 39 minuta.

Naši teniseri će u osmini finala igrati protiv sedmih nosilaca Kolumbijca Roberta Faraha i Letonke Jelene Ostapenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.