Đoković savladao Sozu za četvrtfinale Ju-Es opena

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković savladao Sozu za četvrtfinale Ju-Es opena

Đoković – Soza 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD pobedvši posle tri seta Portugalca Žoaa Sozu. U četvrtfinalu Novak Đoković će se sastati sa Australijancem Džonom Milmanom koji je eliminisao Rodžera Federera sa 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) po setovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Naš najbolji teniser je do pete pobede nad Souzom, u isto toliko mečeva, stigao posle nešto više dva sata igre na "Artur Eš" stadionu po izuzetno toplom vremenu.

Novak je igrao odlično, uz prava rešenja i vrlo malo grešaka. Portugalac je samo u drugom  setu uspeo da oduzme našem teniseru servis ali je Đoković već u narednom gemu uzvratio i novim brejkom u desetom gemu rutinski poveo sa 2:0.
Đoković i Souza su u trećem setu bili sigurni na svoj servis sve do osmog gema kada je srpski teniser napravio odlučujući brejk za plaman u četvrtfinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.
U četvrtfinalu Novak Đoković će se sastati sa Australijancem Džonom Milmanom koji je priredio veliko iznenađenje i eliminisao Rodžera Federera sa 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) po setovima.
Đoković i Milman su do sada imali samo jedan duel i to u junu ove godine na turniru u Londonu kada je sa 2:0 slavio naš najbonji teniser.
Ju-Es open se igra za nagradni fond od 25.282.400 dolara.
Tok meča:
21.15 - Kraj meča, pobeda Novaka Đokovića 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Smogao je naš teniser snage da sigurnim servisom dobije gem na svoj servis i tako ostvari trijumf u duelu, koji je trajao dva časa i dva minuta, sa Portugalcem i plasira se u četvrtfinale turnira.

22.11 - Đoković pravi brejk i imaće priliku da nas svoj servis dođe do pobede u ovom meču - 5:3.  
22.06 - Nova dva gema odigrana bez brejka - 4:3.
21.59 - Đoković osvaja šesti gem za vođstvo od 3:2. Nakon lekarske intervencije Novak  deluje malo svežije nego pre desetak minuta. Velika vlažnost i temperatura u Njujorku ne pogoduju našem teniseru...
21.53 - Meč je nastavljen, Soza na servisu...
21.50 - Novak dobija treći gem posle koga je zatražio medicinski tajm-aut.

21.46 - Oba tenisera započinju set sigurnim servisima - 1:1.
21.31 - Novim brejkom na meču Đoković dobija i drugi set rezultatom 6:4. Naš teniser je nakon izgubljenog servisa na startu meča uspeo da se konsoliduje, uzvrati brejk a potom i oduzme servis Sozi u desetom gemu. Set je trajao 41 minut. Novak je zabeležio pet vineta uz deset neiznuđenih grešaka,. Portugalac je imao viner više ali i grešku više.

21.21 - I naredna dva gema nema brejka. Teniseri sigurni na svoj servis.
21.12 - Bez brejka u naredna dva gema - 3:3 u drugom setu.
21.06 - Novak već u narednom setu uzvraća brejk Portugalskom igraču - 2:2. 
21.01 - Potrugalski teniser oduzima servis Đokoviću sa "nulom" u drugom gemu drugog seta za vođstvo od 2:0.
20.52 - Đoković novim brejkom osvaja prvi set rezultatom 6:3 posle 37 minuta igre. Naš teniser odlično je odigrao prvi set odserviraši 5 asova, uz devet vinera. Đoković je imao i pet neiznuđenih grešaka dok je Soza imao duplo više.
20.40 - Oba igrača osvajaju gemove na svoj servis. Đoković je u šestom gemu odservirao fantastičan as udarac na drugi servis.
20.31 - Potrđen brejk, Novak vodi sa 3:1.
20.26 - Posle velike borbe u trećem gemu Đoković posle nekoliko prilika koristi šansu i oduzima servis protivniku za prednost od 2:1.
20.18 - Teniseri sigurni na svoj servis na startu meča - 1:1.
20.13 - Počeo je meč na "Artur Ešu", Potugalac prvi na servisu...
20.04 - Novak Đoković i Žoao Soza izašli su na teren, sledi zagrevanje a potom i početak duela osmine finala.
19.30 – Medison Kiz savladala je u dva seta Dominiku Cibulkovu na "Artur Eš" stadionu, što znači da će meč između Đokovića i Soze početi po planu, oko 20.00.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvoboj tenisera koje su obradovali fudbaleri (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018

Portugalac Žoao Soza je protivnik našeg asa Novaka Đokovića u osmini finala Ju-Es opena...Ako Đoković, šestoplasirani na svetskoj listi, još jednom opravda ulogu favorita, igraće 42. put u četvrtfinalu na turnirima za grend slem, a s legendarnim američkim teniserom Džimijem Konorsom se po...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.