Novak bolji i od Raonića, u polufinalu sa Čilićem

Izvor: RTS, 17.Avg.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak bolji i od Raonića, u polufinalu sa Čilićem

Novak Đoković savladao je Kanađanina Miloša Raonića sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:3) u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju. Protivnik najboljeg srpskog tenisera u polufinalu biće hrvatski teniser Marin Čilić.
Novak Đoković je i treći meč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ovogodišnjem turniru u Sinsinatiju dobio nakon tri odigrana seta.

Srpski teniser je pokazao zavidnu fizičku pripremu, pošto je u istom danu dovršio Dimitrova i potom u tri seta bio bolji od veoma nezgodnog Raonića.
Prvi set Đoković je osvojio nakon što je uspeo znatno manje da greši od rivala, koji je imao čak sedam duplih servis grešaka u tom delu igre. Novak je u završnici seta uspeo da veže nekoliko gemova i isti osvoji nakon nešto više od sat vremena tenisa.
Raonić je rano u drugom setu stigao do brejka, koji je uspeo da odbrani do kraja seta. Pokušavao je u nekoliko navrata Novak da vrati brejk, ali je fantastičnim servisima kanadski teniser crnogorskog porekla uspeo da zadrži svoj servis.
I treći set je počeo na isti način, rani brejk Raonića, ali ovoga puta je Novak već u narednom gemu uspeo to da anulira.
Pri vođstvu od 4:3, Đoković stiže do brejka, koji je prelomio meč, da bi ubrzo potom Novak sigurno servirao i došao do više nego zaslužene pobede, nakon dva sata i 32 minuta igre.
Protivnik srpskog tenisera u polufinalu biće Hrvat Marin Čilić, koji je u drugom četvrtfinalu bio bolji od Karenja-Buste sa 2:0 u setovima.

Ovako je protekao meč: 
01.13 – Kraj meča, pobeda Đokovića nad Raonićem od 2:1 u setovima.
01.10 – Novi brejk Đokovića, koji vodi sa 5:3 i servira za pobedu.
00.58 – Po jedan osvojen servis gem oba tenisera, rezultat u odlučujućem setu je 3:3.
00.51 – Uzvraća Novak brejkom, dug gem koji posle velike borbe pripada srpskom teniseru.
00.43 – Brejk Raonića u ranoj fazi trećeg seta, sada vodi 2:1.
00.37 – Oba tenisera osvajaju gem na svoj servi na početku odlučujućeg seta - 1:1.
00.28 – Raonić osvaja drugi set rezultatom 6:4, igraće se treći set.
00.21 – Uspeo je srpski teniser da produži drugi set smanjivši prednost protivnika na 5:4, sada Raonić servira za osvajanje seta.
00.19 – Raonić sa jednim izgubljenim poenom osvaja gem na svoj servis, pa Đoković servira za opstanak u drugom setu.
00.14 – Po jedan osvojen servis gem obojice tenisera, Raonić vodi sa 4:3.
00.05 – Bez većih problema kadanski teniser potvrđuje brejk, prednost sada iznosi 3:1 za Raonića.
00.01 – Raonić oduzima servis Đokoviću i vodi sa 2:1 u drugom setu.
23.56 – Raonić nešto teže osvaja svoj servis gem i izjednačuje na 1:1.
23.52 – Novak osvaja prvi servis gem drugog seta u kojem vodi sa 1:0.
23.46 – Raonić duplom servis greškom ponovo gubi svoj servis gem, Đoković osvaja prvi set rezultatom 7:5.
23.40 - Dobar servis i greške Raonića omogućile su Đokoviću prednost od 6:5. Raonić servira za opstanak u prvom setu.
23.33 - Raonić je servirao za set, a Novak osvaja dve vezane brejk šanse. Duplom servis greškom protivnika Novak vraća brejk - 5:5.
23.27 - Novak lako osvaja gem na svoj servis - 4:5.
23.25 - Raonić sa nulom osvaja servis gem, i time potvrđuje brejk - 3:5.
23.22 - Sada Kanađanin pritiska servis Novaka i osvaja dve vezane brejk šanse. Naš teniser uspeva da se odbrani, izjednačenje.  Ipak protivnik posle duge razmene uspeva da izađe kao pobedni, treća brejk lopta. Sjajnom paralelom Đoković dolazi do izjednačenja. Usledila je četvrta brejk šansa za protivnika, koju uspeva da iskoristi - 3:4.
23.13 - Raonić je siguran na svoj servis - 3:3.
23.08 - Uz malo problema Đoković osvaja gem - 3:2.
23.05 - Kanađanin uzvraća istom merom - 2:2.
23.01 - Naš teniser osvaja gem bez izgubljenog poena - 2:1.
22.59 - Đoković preti na servis Raonića, 0:30, a potom osvaja dve vezane brejk šanse. Kanađanin uspeva da se odbrani, usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za protivnika. Potom naš teniser osvaja treću brejk priliku, ali i ona odlazi u nepovrat. Zatim Raonić nije uspeo da iskoristi gem loptu. Novak osvaja i četvrtu priliku, usledio je as servis za novo izjednačenje. Novim asom protivnik stiže do prednosti, a onda duplom servis greškom donosi novo izjednačenje. Ponovo Raonić duplom servis greškom poništava prednost. Novom servis greškom Raonić poklanja brejk loptu našem teniseru. Usledilo je novo izjednačenje. Potom još jedno izjednačenje nakon prednosti za Kanađanina. Raonićuspeva da veže dva poena i osvoji gem - 1:1. Gem je trajao 15 minuta.
22.43 - Novak lagano osvaja uvodni gem na meču - 1:0.
22.41 - Počeo je meč ...
22.35 - Igrači su izašli na teren. Na podbacivanju novčića više sreće je imao Raonić i odlučio je da prima servis. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.
22.25 - Uskoro očekujemo da na Centralni teren izađu Đoković i Raonić
21.24 - Završen je meč između Federera i Majera - 2:0 (6:1, 7:6).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MOĆNI NOVAK U POLUINALU SINSINATIJA: Đoković u fantastičnom meču posle drame pobedio Raonića (VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Avg.2018

Novak Đoković je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, jer je u četvrtfinalu posle velike borbe i drame pobedio Kanađanina Miloša Raonića - 7:5, 4:6, 6:3.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.