Đoković – Nadal 2:1 u setovima,  meč se nastavlja u subotu

Izvor: RTS, 13.Jul.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković – Nadal 2:1 u setovima, meč se nastavlja u subotu

Polufinale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala prekinuto je pri vođstvu srpskog tenisera u setovima sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:6). Meč se nastavlja u subotu u 14.00 časova na Centralnom terenu.
Epska borba viđena je u drugom polufinalu na Centralnom terenu Vimbldona u duelu Đokovića i Nadala, koji su podsetili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljubitelje tenisa zbog čega su njihovi dueli klasici ovog sporta. Oba tenisera igrala su kao u najboljim danima karijere, ali nažalost meč je morao da se prekine i biće nastavljen narednog dana.

U velikoj meri je bilo poznato da najbolji srpski i španski teniser neće moći da u petak završe svoj polufinalni meč, zbog toga što su u drugom polufinalu Izner i Anderson igrali maratonski meč koji je trajao više od šest i po časova.
Srpski teniser prikazao je vipše nego dobru igru u polufinalu protiv drugog reketa sveta, pa nakon skoro tri sata igre ima prednost od 2:1 u setovima.
Prvi set Novak je osvojio nakon 48 minuta igre, a ključni momenat dogodio se u sedmom gemu, kada je oduzeo servis Nadalu i priveo prvi set kraju rezultatom 6:4.
Španac se furiozno vratio u drugom setu u kom je znatno podigao nivo igre i sa 6:3 izjednačio na 1:1.
Treći set bio je veoma neizvestan, oba tenisera igrala su dobro na svoj servis pa nije viđen brejk, već je set otišao u taj-brejk.
U taj-brejku viđene su u svakom smislu reči majstorije oba tenisera, koji su koristili i poslednje atome snage kako bi opstali u setu.
Nadal je čak tri puta imao set loptu i igrao neverovatan tenis, ali je srpski teniser u tim trenucima igrao možda i najkoncentrisanije, uspeo da se odbrani, a potom i bravurama kao u najboljim mečevima karijere uspeo da dođe do set lopte i iskoristi je.
Meč je prekinut zbog pravila Vimbldona da se ne igra posle 23.00 časa po lokalnom vremenu, pa će polufinale biti nastavljeno u subotu od 14.00 časova.

Ovako je tekao prvi deo meča: 
00.05 – Glavni sudija meča prekinuo je polufinale zbog prekoračenja termina Vimbldona, pa će duel između Đokoviča i Nadala biti nastavljen u subotu od 16.00 časova, pri vođstvu srpskog tenisera od 2:1 u setovima.
00.03 – Đoković osvaja maratonski treći set sa 7:6 nakon taj-brejka.
23.31 – Španac osvaja servis gem, rezultat je 5:5 u trećem setu.
23.27 – Novak vodi sa 5:4, Nadal servira za opstanak u setu.
23.19 – Bez brejka u trećem setu, rezultat je 4:3 za Đokovića.
22.57 – Na startu trećeg seta Novak osvaja servis gem i vodi sa 1:0.
22.48 – Nadal osvaja drugi set rezultatom 6:3 i izjednačuje na 1:1 u setovima.

22.40 – Đoković osvaja servis gem i smanjuje na 5:3, Nadal servira za osvajanje drugog seta.
22.36 – Nadal potvrđuje brejk, Đoković će servirati za opstanak u drugom setu.
22.33 – Novi brejk Nadala, njegov drugi uzastopni pa Španac sada vodi 4:2 u drugom setu.
22.25 – Novak vraća brejk i to na sjajan način direktnim poenom u poslednjem poenu gema, Nadal vodi 3:2, Đoković je na servisu.
22.21 – Brejk Nadala u četvrtom gemu, prednost Španca iznosi 3:1.
22.10 – Oba tenisera osvajaju po servis gem na startu drugog seta, rezultat je 1:1.
21.55 – Nakon manje od sat vremena igre Đoković osvaja prvi set protiv Nadala rezultatom 6:4.

21.51 – Produžio je prvi set Nadal, Đoković će morati na svoj servis da ga osvoji.
21.49 – Srpski teniser je potvrdio brejk osvojivši gem na svoj servis, prednost iznosi 5:3.
21.45 – Brejk Đokovića u sedmom gemu prvog seta. Novak koristi drugu od tri brejk lopte i vodi sa 4:3 u prvom setu.
21.34 – Nadal vodi sa 3:2, nema brejka u prvom setu za sada, ali utisak je da Nadal uz malo sreće teže dolazi do svojih servis gemova.
21.16 – Đoković sa jednim izgubljenim poenom dobija svoj servis gem i izjednačuje na 1:1.
21.14 – Nadal ne toliko sigurno osvaja prvi gem na meču.

21.10 – Počeo je meč, prvi na servisu je Nadal.
21.00 – Centralni teren sprema se za drugo polufinale, krov se zatvara i pale se reflektori, meč bi uskoro trebalo da počne.
20.48 – Anderson i Izner završili su drugi polufinalni meč nakon više od šest i po sati igre. Meč Đokovića i Nadala koji bi trebalo da počne oko 21.10.

Novak Đoković i Rafael Nadal u polufinalu Vimbldona igraju 52. međusobni duel – srpski teniser vodi u pobedama sa 26:25.
Najbolji srpski teniser podiže formu, igra sve bolje i nada se da će tako nastaviti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUDNICA NA VIMBLDONU: Anderson pobedio Iznera posle šest i po sati za finale Vimbldona! Đoković i Nadal na ivici živaca (VIDEO)

Izvor: Kurir, 13.Jul.2018

Kevin Anderson iz Južne Afrike plasirao se u finale Vimbldona, jer je u maratonskom polufinalu pobedio Amerikanca Džona Iznera 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24).

Nastavak na Kurir...

KAKAV MEČ: Novak na set do finala, nastavak u 14!

Izvor: Mondo, 13.Jul.2018

Novak Đoković odlazi na spavanje sa vođstvom u setovima protiv Rafaela Nadala, 2:1! Meč se prekida zbog zakona i nastavlja u subotu!..UŽIVO:..Novak Đoković - Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6!..Uskoro opširnije....TREĆI SET 7:6!..- taj brejk -..11:9 ĐOKOVIĆ OSVAJA SET I VODI 2:1! Nije slavio Novak...

Nastavak na Mondo...

Đoković vodi 2:1, povečerje u Vimbldonu pomerilo meč za sutra

Izvor: VOA, 14.Jul.2018, 00:26

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moraće u subotu da završi svoj polufinalni meč na Vimbldonu, koji je prekinut zbog povečerja u toj gradskoj četvrti Londona. U trenutku prekida, posle skoro tri sata igre, Đoković vodi sa 2:1 u setovima protiv trenutno prvog na svetskoj rang-listi Španca...

Nastavak na VOA...

Nastavak klasika - Evo kada Novak i Rafa izlaze na teren

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2018

Maratonsko prvo polufinale u konkurenciji muških singlova dovelo je do toga da teniski klasik Đoković - Nadal bude odigran u dva dana...Najbolji srpski teniser Novak Đoković i prvi teniser sveta Rafael Nadal dugo su sinoć čekali da izađu na teren i otpočnu svoj 52. međusobni meč u polufinalu...

Nastavak na Sportske.net...

DAME I GOSPODO, VRATIO SE MOĆNI NOVAK ĐOKOVIĆ: Srbin posle dvodnevne epske drame srušio Nadala za finale Vimbldona (VIDEO)

Izvor: Kurir, 14.Jul.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Španca Rafaela Nadala posle dva dana borbe u polufinalu Vimbldona - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.